Партнер рубрики Події

Тернопільські інженер та вчитель стали шляхтичами

Двом тернополянам - Арону Рудяку та Григорію Рибаку - вручили шляхетсько-дворянські грамоти. Один відзначився тим, що брав участь у спорудженні всіх найвизначніших об’єктів Тернополя. Інший, що завоював авторитет в учнів та вчителів школи, якою керує.

Новоспечені дворяни кажуть,що така грамота накладає на них велику відповідальність.Свої нагороди тернополяниотримали 14 липня з рук голови Шляхетсько-Дворянської Ради Тернопільщини Петра Криськіва.

- Їхні кандидатури на отримання почесного звання подала місцева громада, - каже він. - Вони чесно заслужили ці грамоти, щоб виховувати шляхетсько-дворянське покоління. Адже кожен з них зробив немалий вклад в розвиток Тернополя.

Арон Рудяк є легендою Тернополя, запевняє пан Криськів. Під його керівництвом у післявоєнні роки відбудовували місто, яке було повністю в руїнах. Це він подав ідею у Тернополі створити Співоче поле. На той час це був перший подібний проект на території України, ідею якого почерпнув інженер під час поїздки у прибалтійські країни. Під його пильним оком спорудили драмтеатр, обласну бібліотеку для молоді,запроектували Став та парк ім.Тараса Шевчанка.

Відео дня
- Коли мене направляли в Тернопіль після начання на три роки, я навіть не міг собі уявити, що залишуся тут на 43, - жартує 85-річний Арон Рудяк.

Чоловік не є корінним тернополянином - народився у Вінниці, жив і навчався в Одесі, а в Тернопіль приїхав за направленням. Працював спочатку головним інженером, а згодом - начальником Тернопільського філіалу проектно-дослідного інституту.

Іншому кандидату - Григорію Рибаку грамоту дали за визначний вклад у розвиток шкільної освіти Тернополя. - Це чи не перший випадок в історії Тернополя, коли не тільки працівники школи, а й учні вийшли на мітинг, щоб відстояти свого директора, - зауважив пан Криськів.

Пан Рибак працює директором багато років, спочатку у школі №25, тепер - у № 9.

- Про школу №25 у мене залишилися дуже хороші спогади, - ділиться Григорій Рибак. - Найкращою оцінкою моєї діяльності є слова батька учня цієї школи. Він сказав: “Така школа, як була за вас, ніколи не була до вас і уже, напевне, ніколи не буде після вас".

Загалом такій повазі середтернополян чоловік завдячує долі. Каже, в житті його завжди оточували дуже чесні і порядні люди, від яких він вчився.

 Світлана МАЛА

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Шляхтичі - це в польші Дворянє - це москалі - так ким вони стали

    Anonymous reply Anonymous

    Ідальго
  • Anonymous

    Арон Рудяк став дворянином за те, що придумав Співоче поле, запроектував Став та парк ім. Т.Г.Шевченка. Ким стане людина, за часів керівництва якої Тернополем зруйнували Співоче поле, замулили став, вирубали пів-Тернополя зелених насаджень? )(
  • Anonymous

    і сміх,і гріх. я теж знаю двох тернопільських "графів" - уроди що зовні,що внутрішньо,без інтелекту і взагалі якихось людських нормальних якостей,зате через "фількіну грамоту" "возомнілі" про себе казнащо. Від повної манії величі убогих рятує тільки те, що час від часу таки тикаються рилом в лайно, з якого вийшли
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up