Партнер рубрики Події

П'яних водіїв навіть штраф в 6 тисяч не стримує

П'яних водіїв навіть штраф в 6 тисяч не стримує
Майже три десятки протоколів на водіїв, які кермували в нетверезому стані, склали в області автоінспектори лише минулими вихідними. Звична добова статистика 4-10 нетверезих водіїв.

Людям бракує самоконтролю, вважають в обласній автоінспекції. Чимало водіїв переконані, що правоохоронці не чергують на дорогах, а тому без страху попастися сідають за кермо напідпитку.

- Водії не розуміють, чи не хочуть розуміти, що відповідають не лише за себе, - каже інспектор сектору профілактичної роботи обласної ДАІ Микола Ігнатченко. - В автомобілях є пасажири, а на дорогах інші учасники руху. Ці люди можуть постраждати за безпечність і нерозумність водіїв. Приміром минулими вихідними наші працівники затримали багато водіїв в стані алкогольного спяніння. Майже всі вони поверталися з відпочинку чи то біля ставків чи то десь в лісі.

Думка шоферів, що на дорогах нема автоінспекції хибна.

Відео дня

- Так, наші працівники також поїхали на Схід, - говорить пан Микола. - Але це лише 15 людей. Тобто на дорогах є достатньо екіпажів, а також стаціонарні пости. Сподівання несвідомих людей "а може проскочу чи може пронесе" – марні. П'яні водії на дорогах – одна з основних причин аварійності, тому боротися з ними пріоритет автоінспекції.

Також в обласній ДАЇ повідомили, що правоохоронці окрім звичної роботи з забезпечення безпеки дорожнього руху, звертають увагу на підозрілі автомобілі або ж транспорт з "східними номерами". Оглядають на наявність зброї чи вибухівки.

Штраф за водінн в нетверезому стані зараз від 3,5 до майже 6 тисяч гривень. Крім того в винуватців вилучають посвідчення водія на рік чи два. Якось "порішати", натякають в обласній ДАІ, не вдастся. Крім того спроба дати хабар міліціонеру при виконанні – кримінальне правопорушення.

Закликаємо водіїв бути мудрими та стриманими і не сідати за кермо після вживання алкоголю. Зараз гине й так надто багато українців і поповнювати статистику смертей не варто.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Максон

    Порішати можна запросто, навіть самі даішники дають можливість вирішити все на місці якшо є певна сума, або хтось швиденько привезе гроші. Безпрідєл був, є і буде завжди і нічого не зміниться поки кожен не почне з себе. Задумайтесь!
  • y

    Але пити занадто багато алкоголю в українська традиція?

    Лікарі, барів, ресторанів, аптек, лікарень і похоронного бюро вдячні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up