Тернопільська "Нива" за рік хоче повернутись у професіонали

Тернопільська "Нива" за рік хоче повернутись у професіонали

Перше коло чемпіонату Тернопільської області з футболу тернопільська "Нива" завершила на третьому місці. У Кубку області команда чекає на свого суперника у півфіналі.

Нагадаємо, що "Нива" 2016 рік розпочала у аматорських змаганнях. Команда заявилась на чемпіонат Тернопілля, а також взяла участь у чемпіонаті України серед аматорів. На груповому етапі тернополяни зайняли друге місце, але не зуміли пройти далі.

- Команду ми почали будувати з нуля, - каже головний тренер футбольного клубу "Нива" Петро Бадло. – Восновному кістяк команди складають молоді місцеві футболісти, але є у нашому складі і кілька досвідчених гравців, навколо яких і будуємо нову команду. Виступи у аматорах дозволили нашій молоді відчути дорослий футбол, пограти із серйозними командами. Для молоді це був хороший досвід, який допоможе прогресувати.

В обласних змаганнях тернополяни після першого кола посідають третє місце, поступаючись лише командам з Великих Гаїв і Теребовлі.

Відео дня

- Цього року рівень обласного чемпіонату піднявся – практично усі команди рівні за класом, - констатує Петро Бадло. – Більшість матчів ми виграли, але були і дві прикрі поразки. Кінцівку чемпіонату провели дещо невпевнено, тричі зігравши внічию. Нашій молоді ще поки не вистачає стабільності, але команда помітно прогресує. Завдань виграти чемпіонат області у нас немає. Головна наша мета – награти молодь для повернення у професійний футбол наступного року. На цих футболістах і буде формуватися команда для виступів на вищому рівні.

До слова, "Нива" уже цього року могла подавати заявку для участі у Другій лізі. Проте керівництво команди вирішило не поспішати із переходом у професійний футбол.

- Команді потрібна необхідна зіграність, розумінні між собою, - каже Петро Бадло. – За кілька місяців цього добитись важко. Тому керівники "Ниви" прийняли рішенні відкласти наше повернення у профі. Цей рік ми присвятимо формуванні хорошої команди, щоб у Другій лізі одразу ж вирішувати певні завдання. Крім того на базі нашого спорткомплексу "Ватра" уже розпочали будівництво стандартного футбольного поля зі штучним покриттям. А незабаром розпочнуться роботи по будівництву нашого нового стадіону, де плануємо грати у Другій лізі.

Наразі футболісти "Ниви" перебувають у відпустці. Друге коло чемпіонату області стартує лише 14 серпня. А 10 числа тернополянам належить зіграти перший півфінальний матч Кубка області. У середині серпня "Нива" розпочне виступи і у аматорському чемпіонаті, який змінює свій формат.

- У новому сезоні аматорської ліги планують створити три групи за територіальним принципом, - пояснює Петро Бадло. – Це буде великий повноцінний чемпіонат, де прийматимуть участь команди з усіх куточків України. Перша частина чемпіонату відбудеться цього року, а друга – уже наступного. Це буде перехіний етап перед стартом у Другій лізі.

ДОВІДКА

Результати матчів футбольного клубу "Нива" у чемпіонаті України серед аматорів, чемпіонаті та кубку області.

Чемпіонат Аматорів:

ФК "Вінниця" – "Нива" 0:0, "Агробізнес" – "Нива" 2:0, "Нива" – "Тепловик-Прикарпаття" 3:0 (Алексевич, Яневич, Шевченко), "Нива" – ФК "Вінниця" 0:0, "Нива" – "Агробізнес" 0:0, "Тепловик-Прикарпаття" – "Нива" 1:1 (Бабин).

Чемпіонат області:

"Збруч" (Підволочиськ) – "Нива" 0:2 (Кохман, Понєдєльнік), "Нива" – "ДСО-Поділля" 1:0 (Шевченко), ФК "Козова" – "Нива" 1:0, "Нива" (Тернопіль) – "Нива" (Бережани) 1:1 (Кохман пен.), ФК "Чортків" – "Нива" 1:3 (Яневич, Понєдєльнік (2)), "Нива" – "Дністер" (Заліщики) 4:1 (Бабин, Кіцак, Кривобедрий, Кохман), "Агрон ОТГ" – "Нива" 3:2 (Бадло А., Кохман), "Нива" (Тернопіль) – "Нива" (Теребовля) 0:0, ФК "Копичинці" – "Нива" 0:0.

Кубок області:

"Нива" – ФК "Козова" 2:1 (Рябий, Понєдєльнік), ФК "Козова" – "Нива" 0:3 (Пікуль, Кохман, Понєдєльнік), "Нива" – "ДСО-Поділля" 1:1 (Кіцак), "ДСО-Поділля" – "Нива" 1:3 (Понєдєльнік, Бадло А. (2)).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Якщо вони в чемпіонаті області посередні, то куди їм в професіонали? Хіба що поміняють склад на 90%, тоді про яке награвання йде мова?
  • David Starr

    Вау!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up