Партнер рубрики Події

Скільки коштує м’ясо до Великоднього столу у Тернополі: порівняли ціни у супермаркетах та на ринку

Скільки коштує м’ясо до Великоднього столу у Тернополі: порівняли ціни у супермаркетах та на ринку

Журналісти «20 хвилин» дізналися, скільки коштує м’ясо у магазинах та на ринку до Великодня. Де дешевше купувати? Про це у матеріалі!

Напередодні Великодня тернополяни готуються до свята. На «Центральному ринку» у м’ясному павільйоні у вівторок, 30 квітня, там було чимало людей, які прийшли за свіжим м’ясом. Багато людей готуються до Великодня, тож завчасно купують м’ясо. Журналісти «20 хвилин» порівняли ціни на м’ясо на ринку та у супермаркетах.  

Скільки коштує свіже м’ясо

Журналісти «20 хвилин» порівняли вартість свіжого м’яса у трьох мережах супермаркетів – «Сільпо», «АТБ» та NOVUS, а також дізналися ціни у м’ясному павільйоні на «Центральному ринку». 

Щоб зекономити на м’ясних стравах до Великоднього столу – можна купити свіже м’ясо та приготувати його самостійно. На інфографіці ми вказали актуальні ціни станом на 30 квітня. Зауважимо, що ціни вказані без урахування акційних пропозицій та знижок. 

Відео дня

До прикладу, куряче філе можна купити від 151 до 180 грн за кілограм. У «Сільпо», NOVUS та на ринку м’ясо продають на вагу. В супермаркеті «АТБ» воно фасоване від різних виробників, тож ціни вищі.

Свинячий окіст коштує 177 до 190 грн за кілограм. Ціни у супермаркетах та на ринку схожі. Однак у м’ясному павільйоні значно більший вибір. Також можна знайти м’ясо дешевше. У різних продавців ціни відрізняються, тож щоб знайти дешевше та краще – варто походити поміж прилавками. 

Сало дешевше купувати на ринку. Ціна за кілограм стартує від 30 гривень. Таке підійде для шкварок. Для посолу ціни на сало в середньому 70-100 гривень за кілограм. Якщо купувати сало з м’ясним прошарком, то ціни за кілограм приблизно 120-150 гривень. 

Які ціни на мариноване м’ясо

Також у супермаркетах продають вже замариноване м’ясо. У «Сільпо» маринована свинина для буженини коштує 209 грн/кг, мариновані ребра – 187,9 грн, стейк у маринаді – 291,6 грн. Також є шашлик. Курячий – по 214 грн, свинячий – від 234 до 259 грн/кг. Домашня ковбаса – по 184 грн/кг, ковбаски «фірмові» по 224 грн/кг, «мюнхенські» – по 174 грн/кг.

У «АТБ» серед маринованого м’яса журналісти «20 хвилин» знайшли лише свинячі ребра по 250,9 грн за кілограм. 

У NOVUS вибір маринованого м’яса був найбільший. Мариновані курячі гомілки – по 164 грн/кг, крильця – 154 грн/кг. Свинячий стейк з грудинки коштує 279 грн/кг, стейк зі стегна – 254 грн/кг, стейк з корейки – 279 грн/кг. Реберця для гриля – 299 грн/кг. Шашлик «по-домашньому» коштує 229 грн/кг.

А де ви купуєте м'ясо? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Марія Бойко

    Без м'яса можна жити.
  • Сергій

    Так би донали на дрони... як хочуть жерти мнєсо.....
  • Kristofer

    Слідкуємо за напрямком ракет тут👇

    https://t.me/+B_B-itY36NcwZjMy

keyboard_arrow_up