Тернопільські одинадцятикласниці вишили на випускний навіть чобітки

Тернопільські одинадцятикласниці вишили на випускний навіть чобітки
У сукнях, вишитих хрестиком, гладдю і візерунками бісером підуть цьогоріч на випускний деякі тернопільські одинадцятикласниці

.
Завдяки нарядам у національному стилі можна вирізнитися серед інших і справді почуватися особливими, кажуть дівчата. До того ж вишивка ручної роботи зараз дуже модна.
У своїх нарядах випускниці вже встигли подефілювати. Вони прийшли на міський конкурс на кращий вишиваний костюм у рамках загальноміського свята “Випускник-2010”. За результатами цього конкурсу 20 учнів із кращими нарядами отримають по 500 грн винагороди від міськради.


Цього року випускниці подивували і журі, і глядачів креативністю своїх костюмів. Причому більшість із них вишивали сукні та блузки власноруч разом із мамами. Іноді до творчого процесу залучали всю родину. Декому вишивали наряди майстрині, дехто позичив на випускний розкішну старовинну вишиванку із бабусиної скрині.
Обшила намистом
У незвичайному костюмі прийшла на конкурс випускниця школи №3 Анна Предоляк.

Відео дня
>Наряд дівчини складався зі штанів і блузки із розкішним оздобленням. На штанах - широкий пояс, розшитий різнокольоровими намистинами. А рукави кофтини прикрашали густі ряди намиста.
- Цей костюм створила власноруч моя старша сестра Наталія, яка є випускницею Львівської художньої академії мистецтв, - розповідає Анна. - Зауважте, що ці намиста, зроблені із намистин, різних розмірів. Причому керамічні намистини моя сестра робила власноруч, деякі купувала вже готовими.
Вишила маками
Випускниця школи №14 Христина Мулик впевнена, що здобуде перемогу у конкурсі. Дівчина дуже задоволена своєю сукнею і аксесуарами. Вона вже не може дочекатися дня випускного, аби якнайшвидше одягнути свій наряд.


Сукня дівчини пошита із білого атласу. Вона складається із корсету, вишитого червоними маками, а також довгої спідниці з багатьма розрізами. До речі, спеціально до наряду дівчина підібрала і сумочку. На ній пришита велика аплікація із вишитими гладдю червоними маками. А завершують образ чобітки також із вишивкою. Вони на високих підборах, спереду зав'язуються на шнурівку.
- Цю сукню вишивала гладдю майстриня із Бучача. Також вона вишивала і чобітки, - каже Христина Мулик. - Аби викроїти взуття, довелося везти його до Польщі. Там допомогли це зробити мамині знайомі. Викройки ми везли сюди, аби їх вишили. А потім ще раз везли за кордон, аби там пошили чобітки.
До речі, саме вишита маками випускна сукня — це дитяча мрія Христини. Вона намалювала собі такий образ і втілила його у життя.
- Звичайно, були деякі зміни, але загалом мені все сподобалося, - каже дівчина. - Я навіть хочу виходити заміж у цьому вишитому корсеті, єдине — зміню спідницю на іншу. Чобітки також із задоволенням одягну на своє весілля.
Допомагала мама
Троє випускниць з української гімназії ім. І. Франка, з якими спілкувалася кореспондент, кажуть що вирішили одягнути на випускний одяг стилізований під національне вбрання, адже це модно та неординарно.
У Мар'яни Петрик класичний костюм із народними мотивами. Наряд складається із прямої класичної спідниці та безрукавки. Одяг пошитий із тканини, щільно вишитої вручну.
- Костюм вишила мені мамина подруга, - розповідає дівчина. - На чорному фоні вона вишивала різнокольоровими нитками дуже цікавою технікою. А також до цієї вишивки вона додавала сучасні елементи — шматочки кружева, камінчиків, рядки бісеру.
А от випускниця Марія Стецюк придумала дизайн своєї сукні разом із мамою. Ця сукня - із лляної тканини, довжиною до колін у класичному стилі, з рукавами -ліхтариками. Низ рукавів і декольте вишиті візерунком гладдю у рожевих тонах. Вишити сукню випускниці допомогла її мама. Марія підібрала собі до цієї сукні масивне рожеве намисто та рожеві туфлі. А також сумочку, яку прикрасила рожевими трояндами.
Ще одній випускниці гімназії Вікторії Видаш вишила бісером костюм майстриня із Бережан. Наряд складається із блузи, спідниці-плахти та безрукавки.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Anonymous

    скільки коштує плаття в українському стилі???????воно дуже гарне!
  • Anonymous

    А скільки остання виклала за наряд?
  • Anonymous

    Так хто переміг в конкурсі на конкурсі вишитого плаття сернед випускників??????

    Anonymous reply Anonymous

    визначили 20 найкращих..одного переможця нема
  • Anonymous

    во село! Ахренеть.

    Anonymous reply Anonymous

    Вася......-діагноз.

    Anonymous reply Anonymous

    Нє ну звичайно якась сукня "останнього писку моди" із чернівецького базару набагато крутіша. вася ти реально ВАСЯ )))

    Anonymous reply Anonymous

    дуже гарно цього року дівчата підготувалися!!! сучасні сукні з елементами вишивки це краса. Для всіх шанувальників "Модних" платтячок з блискітками вхід у Лас-Вегах вільний!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка 22:00 У Тернополі відкрили меморіальну таблицю захиснику Андрію Мозілю 21:02 «Ще побігаємо на протезах»: історія захисника, який вчиться ходити після поранення 20:00 У Тернополі на мосту зіткнулися двоє велосипедистів Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 19:02 ТЦК працюватимуть, а ЦНАПи ще не готові: де тернополянам оновити дані з 18 травня 18:02 Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів 16:45 У Карпатах травмувалася туристка з Тернопільщини 16:00 10 школі Тернополя — 80 років! Як відзначатимуть ювілей? 15:10 Зеленський підписав закон про штрафи для військовозобов’язаних 14:20 На бульварі Тараса Шевченка облаштовують Алею пам'яті з портретами загиблих героїв photo_camera 14:05 В Раді зареєстрували законопроєкт про скасування позбавлення волі за ухилення від мобілізації 13:00 На Тернопільщині будуть дощі і грози 12:22 Графік відключення електрики на Тернопільщині 11:55 У центрі Тернополя висаджують літні квітники 11:20 Турбує варикоз? Лікуємо варикоз новітнім лазером всього за 60 хв! (новини компаній) 10:46 Рух транспорту перекриють на окремих вулицях в центрі Тернополя 09:30 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 09:15 Ремонт та будівництво: магазини та гуртовні будівельних матеріалів у Тернополі (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up