Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка

Об’єднайте свіжий ягідний смак із кислуватим ревенем, щоб насолодитися сезонними продуктами — ревенем і полуницею. Поєднувати цю всю історію відомий шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує в страві англійської кухні – легкому крамблі.
Рецепт крамбла з полуницею та ревенем запропонував на своєму сайті відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для крамблу:
150 г боршна
50 г цукру
½ ч.л розпушувача
½ ч.л солі
70 г вершкового масла
Для начинки:
330 г полуниці
120 г ревеню
50 г цукру
30 г борошна
Для крихти:
70 г вівсянки
90 г борошна
90 г цукру
¼ ч.л солі
дрібка кориці
60 г вершкового масла

РЕВЕНЕВИЙ КРАМБЛ З ПОЛУНИЦЕЮ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
КРОК 1
Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Розтопіть 70 г масла. Поєднайте в мисці 150 г борошна, 50 г цукру, ½ ч.л розпушувача, ½ ч.л солі та розтоплене масло. Змішуйте, поки не отримаєте розсипчасту суміш.
КРОК 2
Застеліть форму для випікання пергаментом, викладіть на неї крамбл і випікайте 15 хвилин.
КРОК 3
У цей час вимийте 330 г полуниці, очистіть її від хвостиків і розріжте навпіл. Ревінь вимийте та наріжте невеликими квадратиками 120 г стебел. У велику миску покладіть полуницю, ревінь, 50 г цукру та 30 г борошна, перемішайте.
КРОК 4
Приготуйте крихту. Спершу розтопіть 60 г вершкового масла. В окремій мисці змішайте 70 г вівсянки, 90 г борошна, 90 г цукру, ¼ ч.л солі, дрібку кориці та масло.
КРОК 5
Випечену основу дістаньте з духовки, викладіть на неї начинку, а зверху – вівсяну крихту. Випікайте разом 35 хвилин. Готовий пиріг подавайте, коли він трішки охолоне.
Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як приготувати домашні рогалики з повидлом, вишнею чи маком.
Читайте також:
Готуємо заливний пиріг із м'ясом нашвидкуруч
Готуємо домашні рогалики з повидлом, вишнею чи маком
Соковитий лаваш з червоною рибою: корисний варіант шаурми за 10 хвилин
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.