Життя лемківського фотографа "продовжили в світлинах"

Життя лемківського фотографа "продовжили в світлинах"
Відкриття фотовиставки на честь річниці смерті відомого фотокореспондента, фотографа, громадського життя Григорія Паньківа відбулось в обласному художньому музеї у вівторок, 15 березня.


- Я знав його дуже добре, - розповідає директор Тернопільського обласного художнього музею Ігор Дуда. - Через свої світлини він був літописцем всіх українських заходів лемківської громади. Та і не тільки, завжди висвітлював різноманітні фестивалі, імпрези, концерти, з’їзди тощо - його майже неможливо було зустріти без фотоапарата. Його пам’ятатимуть не лише його родина, а й теперішнє та майбутні покоління. Він продовжує "жити" у своїх світлинах, тому ми і назвали виставку "Життя продовжене в світлинах".

Previous Next

Помер Григорій Паньків 22 березня 2015 року, проте виставку вирішили зробити трохи раніше. На виставці були присутні його дружина Галина та дочка Уляна. 

Відео дня

- Над відбором працювали кілька місяців, - каже Галина Паньків. - В його доробку чотири фотоальбоми, в кожному з яких майже по дві сотні фотографій. З них ми вибрали 205, всі з домашнього архіву.

Фотовиставку "Життя продовжене в світлинах" можна подивитись в Тернопільському обласному художньому музеї, що на вул. С. Крушельницької, 1 впродовж двох тижнів.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:02 У Тернополі відбувся забіг на підтримку ЗСУ: зібрали понад пів мільйона гривень photo_camera 13:02 Бабусю, хочу вишиванку з танчиками і шахедами: тернопільська майстриня поділилась схемою унікальної сорочки photo_camera 12:00 На кордоні затримали двох чоловік з Тернопільщини, які намагались незаконно виїхати 11:02 До 200 гривень за один квиток: скільки коштує доїхати з Тернополя до міст області Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 10:03 Війна обірвала життя 20-річного воїна-нацгвардійця з Лановеччини Мерджи Даніеля 09:00 Ніжний на смак і виглядає неймовірно: три варіанти салату «Наречена» 21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera 18:05 Перестало битись серце вчительки «Української гімназії» ім. Івана Франка Наталії Томків 17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми 15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up