Партнер рубрики Події

У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми

У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми
  • З 18 травня в Україні запрацював застосунок «Резерв +». За повідомленням Міноборони, уже понад 150 тисяч українців оновили дані. Ще сотні тисяч — чекають на оновлення. 
  • Деякі користувачі повідомляють про помилки із завантаженням, оновленням даних, авторизацією та регіональною доступністю. 

За менш ніж добу після запуску електронного застосунку для призовників "Резерв+", у ньому зареєструвалися понад 150 тисяч громадян, ще сотні тисяч очікують авторизації.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони.

Значна кількість користувачів не має змоги авторизуватись у додатку на ранок 18 травня.

Відео дня

У Міноборони пояснили, що перебої у роботі застосунку повʼязані із захистом від DDoS-атак, тому через велику кількість запитів, функція авторизації може працювати не у всіх одночасно.

Застосунок працює з перебоями

Але мобільний застосунок «Резерв+» працює з перебоями. Перші користувачі програми як на Android, так і на iOS повідомляють про проблеми з роботою. Це може бути повʼязано з кількістю охочих оновити дані, що перенавантажує сервера застосунку. Користувачі під час авторизації можуть бачити повідомлення, що «сталося щось дивне».

Як повідомляє видання «Суспільне», у деяких користувачів при вході в додаток з'являється повідомлення про помилку.

Резерв+. Деякі користувачі повідомляють, що застосунок не працює

В одній з місцевих спільнот на Тернопільщині обговорюють як працює новий застосунок. Дехто з користувачів пише, що додаток недоступний для завантаження у його смартфоні. 

У інших користувачів він вибиває помилку «Сталося щось дивне».

Як можна оновити дані

Оновити дані можна будь-яким із наступних зручних для вас способів.

Онлайн — через застосунок Резерв+. Він доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market з 18 травня.

Резерв+ надає можливість оперативного оновлення даних та доступу до інформації у реєстрі Оберіг. Це зручний спосіб виконання обов’язкової процедури оновлення особистих даних.

Після оновлення даних у застосунку ви зможете побачити інформацію з реєстру Оберіг щодо себе.

Також оновити дані можна офлайн у Територіальних центрах комплектування або Центрах надання адміністративних послуг, які діють по всій країні.

— Якщо ви будете оновлювати дані через ТЦК, окрім самого витягу з реєстру, ви також отримаєте відповідну відмітку у військовий квиток, — зазначають в Міноборони.

З 18 червня у застосунку Резерв+ також зʼявиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» роз'яснювали, що зміниться в новому законі про мобілізацію.

Читайте також:

Зеленський підписав закон про штрафи для військовозобов’язаних

В Раді зареєстрували законопроєкт про скасування позбавлення волі за ухилення від мобілізації

Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Jerry Beeman

    І три москалі серед засновників проекту...

keyboard_arrow_up