Партнер рубрики Події

Жителі будинку на Карпенка,12 в у Тернополі стривожені долею дитмайданчика

Скаржаться на будівельників, які забрали пісочницю на дитячому майданчику, жителі будинку на вул. Карпенка, 12 в.

Люди занепокоєні тим, що поруч облаштюють стоянку для авто медичного центру, що працює у підвалі їхнього будинку. Однак власник медцентру це заперечує і запевняє, що він навпаки прагне покращити благоустрій двору. Причому його до цього спонукає міська влада.
"Усе роблять тихо..."
Ввечері 14 липня на дитмайданчик, що біля біля 5-ти поверхового будинку, приїхали вантажівка й екскаватор. Робочі почали рити якісь ями. Декілька мешканців будинку відразу зателефонували у редакцію "20 хвилин", бо переконані, що роботи будівельники проводять незаконно.
 - Прийшов з роботи і бачу, що тут уже щось риють, - розповідає мешканець будинку пан Володимир (46 р.). - Стало дивно, що все роблять тихо, ввечері, нікого не попередивши.
Ще один чоловік обурився, мовляв, люди, які живуть у будинку, мають знати, що "діється в них під носом".
 - Та будують тут стоянку для наркоманів. Ще того нам бракує, - вигукує пані Ольга (68 р.). - Як тепер наших дітей випускати на вулицю самих?
"Маю всі документи..."
Екскаватор працював на прибудинковій території близько години. За цей час майстри перенесли стару пісочницю в інший куток подвір'я, "зняли" верхній шар грунту та вивезли його вантажівкою. Коли бригада працювала, у дворі дорослих не було, тільки неподалік бавилися діти.
- Ми робимо свою роботу, - каже Олег Боляк (36 р.), який контролював роботи на майданчику. - Нічого протизаконного не робимо. Я маю всі документи. Без них я навіть не виїжджаю на об'єкт.
Чоловік протягнув нашому кореспонденту дозвіл, погоджений заступником начальника управління містобудування та архітектури міськради.
 - Як бачите, на плані вказано, що тут буде автопарковка для машин медичного центру безпеки дорожнього руху. Власник центру, думаю, так само має право на цю прибудинкову територію, як і мешканці будинку.
Пан Олег зазначив, що роботи та майданчику триватимуть тільки два дні. Його бригаді залишилося вирівняти усе, засипати щебенем і покласти бруківку.
"Буде гарно виглядати..."
- Нічого від жителів будинку не приховую, - запевняє орендар підвального приміщення будинку на Карпенка, 12 в пан Юрій. - Як вони не розуміють, що я все роблю для людей. Їм немає чого лякатись. Буде все гарно виглядати.
Зі слів пана Юрія, фасад згаданого будинку тільки виграє завдяки роботам, котрі його зобов'язали здійснити відповідні структури міськради.
- Жодної стоянки тут не буде, - стверджує орендар. - Щоб медичний центр запрацював, треба зробити нормальний вхід з приміщення, прокласти пішохідну доріжку, заасфальтувати дорогу. Ви ж самі бачите, в якому вона стані. 
При зведенні будинку у 2004 р., за словами пана Юрія, не передбачили кілька моментів. Саме цей недолік робочі й намагаються усунути.
- До медцентру доводиться заходити під балконами людей, а я хочу зробити все цивілізовано, - пояснює пан Юрій.
До речі, орендар запевнив, що домовився із жеком, що на дитячому майданчику незабаром встановлять нову пісочницю.
- Стара була поламана, в ній ніхто не бавився, - каже чоловік. - Отож люди тільки виграють від того, що ми плануємо тут зробити. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    1) у власника нема всіх дозвільних документів (а крім того - частина із них липова) 2) жителями прилеглих будинків написано звернення до депутата обласної ради, міського голови та голови облдержадміністрації із вимогою зупинити дані будівельні роботи... 3) кореспондент 20 хвилин є цинічною продажною особою яка думаю також отримає звернення із вимогою спростування хибних тверджень, викладених у статті, а у випадку відмови - позов у суд....

    Anonymous reply Anonymous

    Шановний читачу! Ця стаття лише готується в друк. Ми продовжуємо збирати інформацію. Якщо Ви маєте докази того, про що пишете, - будь ласка, звертайтеся. На момент написання матеріалу на сайт звернення ще не було. Наскільки ми знаємо, його написали лише сьогодні ввечері. Якщо у статті є хибні твердження, просимо вказати, які конкретно

    Anonymous reply Anonymous

    Cайт є засобом масової інформації, а стаття може готуватись у друк на вашому ПК. Тому Ви не є коректними у змісті вашого висловлювання. Хибним є наступні твердження: 1) у власника немає повного пакету документів на ведення даних робіт 2) робочі вивезли у невідомому напрямку пісочницю та зелені насадження (вишні), а не перенесли в інший кут.... 3) завтра ініціативна група тільки почне погодження нового проекту облагородження території - тому твердження про якийсь благоустрій як такий для мешканців взагалі безпідставне... 4) "липовий" план зроблений на основі топографічної зйомки 2003-2004 року... 5) від жителів наміри приховувались до моменту конфлікту, а рішення міської ради і її відповідних підрозділів прийняті із значними порушеннями 6) "Зі слів пана Юрія, фасад згаданого будинку тільки виграє завдяки роботам, котрі його зобов'язали здійснити відповідні структури міськради" - насправді крім стоянки планувалась ще і добудова входу у даний "центр".... 7)"При зведенні будинку у 2004 р., за словами пана Юрія, не передбачили кілька моментів. Саме цей недолік робочі й намагаються усунути" - не передбачили тому, що приміщення під таке функціональне призначення було куплене вже після його спродження, а тому всі такі моменти власник підвального приміщення повинен узгодити із жителями будинку, а не робити це на власний розсуд як хочеться... 8) жек не обслуговує даний будинок і прилеглу територію, відповідно і не може мати будь-якого відношення до пісочниці яка всіх влаштувала, окрім власника даного приміщення... І останнє ... а де фото до "розгрому" і після проведення зняття шару землі?

    Anonymous reply Anonymous

    багато статтей виходять якісь "вокруг да около", ніякої конкретики, і це вже не перша подібна стаття. до того будинку там було трохи вільного місця, стояли якісь качелі-драбини. Вже багато років хотіли вліпити туди будинок і таки всунули зробивши заїзд через двір школи. тепер переорали там всьо, поробили якісь дорожки біля проїзду, що неможливо 2-ом людям розминутись. і знову ж таки багато що було б зрозуміло хоча б з маленьких фото. а "не передбачили кілька моментів. Саме цей недолік робочі й намагаються усунути." то 100% брехня. вони ж прекрасно знали що весь час через двір школи їздити мешканці нового будинку не будуть. і щоб більше не виникало подібних проблем міській владі потрібно виділяти землю на окраїнах (як і положено і в всьому світі робиться), а не ліпити ті будинки на місці бувших дворів, парків.

    Anonymous reply Anonymous

    Надсилайте свої координати на мейл [email protected]. Ми зв'яжемося з Вами і викладемо у статті також і Вашу точку зору
  • Anonymous

    http://forum.te.ua/showthread.php?p=985759#post985759
  • Anonymous

    Мер Заставний поводиться як варвар, йому все мало і мало він про Тернополян не дбає. все продає, як і вцьому випадку. Може ненажерний пес вже попихнеться нарешті.

    Anonymous reply Anonymous

    А чого зразу мер Заставний? Тут же сказано: "дозвіл, погоджений заступником начальника управління містобудування та архітектури міськради". Це - Вадим Всеволодович Захарчук. Звичайно, він працює в команді Заставного. Але якщо останньому щось не сподобається в діях підлеглих - він може змінити команду. Це раз. По-друге. Багато хто знає, як деякі наші будівельники зводять нові будинки. Після них чи не все потрібно переробляти. Знову ж таки сказано: "майстри перенесли стару пісочницю в інший куток подвір'я". Якась дивна філософія: неблагоустроєний двір - погано, а коли хтось починає щось робити - теж погано. Скажіть, коли в Тернополі бодай щось робилось без критики? Всім все не так! Свого часу пофарбували фасад міської ради, зробили ілюмінацію - погано, бо треба гроші на дороги, вуличне освітлення, лікарні, озеленення. Досі не відремонтований фасад адмінбудинку на Коперніка (там де Екстра-маркет) - погано, бо іногородні приїжджають, бачать те і жахаються. Десь почнуть ставити дитячий майданчик - погано, бо дитину не випустиш, поки його монтують, шум. Закінчать робити - погано, бо карусель не там поставили. Люди навіть між собою не можуть домовитись: організовують збори і сваряться. Як результат - сусіди-вороги. Якщо мова йде про корупцію (а вона в нас процвітає), то її проявам необхідно запобігати, бо з наслідками боротись уже пізно. Але хто це контролюватиме, коли абсолютна більшість у душі своїй такі ж самі? Влада є відзеркаленням суспільства. Владу в нас обирають, це демократично. Але неприйнятним є прояв риси менталітету: за шмат ковбаси готовий цілий світ продати.

    Anonymous reply Anonymous

    Зовсім не бачу проблеми і як би була стоянка згідно норм. Погано коли порушують норми і погіршують благоустрій, проводять ущільнення, а коли ремонтують фасади, ставлять стоянки, мостять підходи, реконструйовують дитячі майданчики то цьому треба помагати. Звичайно тут душить "Жаба" бо хтось щось робить і у людей складається враження що це він собі, але провести благоустрій дійсно зобовязує архітектура, і підприємці тільки будуть раді коли їм громада заборонить це робити адже це все робиться за їхні кошти і не буде їхньою власнітю, а відійде мешканцям будинку.

    Anonymous reply Anonymous

    Поправка: Вадим Всеволодович Захарчук - це начальник управління, а його заступників я не знаю. Але це майже не міняє суть проблеми.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:02 У Тернополі відбувся забіг на підтримку ЗСУ: зібрали понад пів мільйона гривень photo_camera 13:02 Бабусю, хочу вишиванку з танчиками і шахедами: тернопільська майстриня поділилась схемою унікальної сорочки photo_camera 12:00 На кордоні затримали двох чоловік з Тернопільщини, які намагались незаконно виїхати 11:02 До 200 гривень за один квиток: скільки коштує доїхати з Тернополя до міст області Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 10:03 Війна обірвала життя 20-річного воїна-нацгвардійця з Лановеччини Мерджи Даніеля 09:00 Ніжний на смак і виглядає неймовірно: три варіанти салату «Наречена» 21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera 18:05 Перестало битись серце вчительки «Української гімназії» ім. Івана Франка Наталії Томків 17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми 15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up