Під Тернополем масово гине риба (ЩЕ ФОТО, ВІДЕО)

Під Тернополем масово гине риба (ЩЕ ФОТО, ВІДЕО)
Сотні мертвих рибин викинуло на берег невеликого ставочка поміж селами Смиківці та Байківці, що неподалік Тернополя. Великі щуки, коропи, лящі та дуже багато дрібніших рибин плавають догори животами на поверхні води після того, як на ставочку скресла крига.

За сотню метрів від водойми, на узвишші, — звалище сміття. Купи відходів лежать і нижче — саме там, де протікає маленький струмочок. Останній живить водойму.

Щуки – по кілька кіло”

Половину ставка ще вкриває крига, побачив наш кореспондент. Там, де її немає, у воді плавають пластикові пляшки, шматки целофану, пінопласту, папірці та інше сміття. Біля одного з берегів вода покрита шумовинням брудно-сірого кольору.

Відео дня
lang="uk-UA" style="margin-bottom: 0cm;">

- Тут влітку ловили великих коропів і щук, - розповідає житель Байківців Володимир, який саме проїжджав повз ставок на велосипеді. - Рибини великі були. Деякі по кілька кілограмів важили. А тепер, мабуть, улову не буде. Такого ще на цьому ставочку я не бачив, хоч змалечку живу неподалік.

Біля сміттєзвалища неподалік зустрічаємо двох молодих жителів Смиківців. Хлопці оглядають місце, де струмок тече повз сміття. Вони влітку полюбляють тут рибалити. Тому і зараз намагаються зрозуміти, що ж сталося.

- Коли побачили, яка хороша риба загинула, - аж жахнулися, - згадує один із хлопців, Андрій Семчук. - На березі валялися величезні коропи - більше метра в довжину. Були й немаленькі щупаки. А половина ставу ще вкрита льодом. Коли він розтане до кінця, покажуться нові “сюрпризи”. Для рибалки таке побачити — моральна травма. Найбільших рибин люди порозбирали додому. Незважаючи на те, що вони не живі ще, мабуть, із зими. Брали хто псам, хто – котам.

До хлопців підходять ще кілька молодих людей. Усі обговорюють те, що сталося на озері.

  • Я додому тієї риби не брав, - розповідає один із хлопців. - Хто його знає, від чого вона загинула. Але багато людей брали. Так що скоро, може, ще будете приїжджати до нас писати про масову загибель псів і котів з невідомої причини. Але, сподіваюся, тварини розумні і отрути не їстимуть.

Хлопець показує на мобільному фотографію величезного коропа. Майже метрова рибина лежить на траві. Поруч – кілька менших лящів. Коропа забрав додому один із господарів.

Взяли воду на аналіз

Жителі прилеглих будинків підозрюють у смерті риби двох “вбивць” – сміттєзвалище або мороз.

  • Риба могла загинути через сувору зиму, яка була цього року, - розмірковує Андрій Семчук. - Але я щось не дуже у це вірю. Бо морози були і в інші роки, але так масово риба тут ніколи не гинула. Найімовірніше, що її доконало звалище неподалік. Воно розташоване на узвишші, а ґрунтові води можуть занести ту всю отруту до річечки і далі в ставок.

Кореспондент “20 хвилин” у середу, 24 березня, звернувся у державну екологічну інспекцію з повідомленням про масову загибель риби. Спеціалісти інспекції виїхали на ставок наступного дня і забрали аналізи води, щоб з’ясувати, що ж стало причиною загибелі риби. Результати аналізів будуть за декілька днів, тож поки причини екологічного лиха невідомі.

- На деяких водоймах, коли ті покриваються особливо товстим шаром льоду, у воду не надходить достатньо кисню, - розповідає начальник державної екологічної інспекції Віктор Мричко. — І тоді риба теж може гинути. Але таке буває не часто. Спричинити це лихо справді могло і звалище. А могла бути й будь-яка інша причина. Дізнаємося точно, коли отримаємо результати аналізів води.

До речі, за інформацією держекоінспекції, випадок масової загибелі риби під Тернополем – перший в області цього року.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Anonymous

    відеоматеріал дуже якісний. Якби не він - зрозуміти про шо мова і повірити шо це насправді було - було б неможливо. Взагалі, для чого бидлу постійно нагадувати шо воно бидло? Якшо воно бидло і не може стриматися шоб не харкнути в ставок чи викинути туди сміття - то природа і так вже достатньо його наказала. А тут ше ви з своїми статтями... ганьба і сором - над хворими потішатися.
  • Anonymous

    ця риба 100% на базарах з*явиться і люди собі купуватимуть....

    Anonymous reply Anonymous

    Я думаю що такі речі мають мати як ставки мають власників або людей які за нього відповідають. Бо все що не моє то все чуже от вам і бардак. Хоть і на платних ставках теж нема порядку єдине що риба не дохне бо люди бють ополонки ну і знають як за ним доглядати .
  • Anonymous

    Через кілька днів будуть результати аналізів........- вияснять в чому причина, взнають хто винний і вирішать чи знову промовчати про свавілля "важливих" людей чи звинуватити звичайних місцевих жителів або ж погоду...
  • Anonymous

    То цей ідіот писав про поліклініки. Із-за цього мудака мусів пів години простояти в черзі, щоб завести карточку. Журналістів треба наказувати за те що вони пишуть, а то від їх писанини тільки одна шкода.

    Anonymous reply Anonymous

    Цікаві в нас люди, аби тільки кого обісрати і попустити. Не написали б нічого, то появлялися би тупі коменти типу: " а чосьте не написали жи біля Смиківців риба дохне".

    Anonymous reply Anonymous

    Йолуп а ти розумний комент написав

    Anonymous reply Anonymous

    100% ідіот!!!

    Anonymous reply Anonymous

    не цей ідіот. інший.

    Anonymous reply Anonymous

    )))))))))))))))

    Anonymous reply Anonymous

    А яке це має відношення до загибелі риби? Нормальна стаття

    Anonymous reply Anonymous

    просто ідіот пів години в черзі стояв

    Anonymous reply Anonymous

    Інтересно хто винен.....де та рибінспекція....чи вони годні тільки з вудками ганяти....журналісти напишіть хто за те має відповідати....і чому біля водойми мусор....

    Anonymous reply Anonymous

    Через кілька днів будуть результати аналізів екоінспекції. Вони вияснять причину загибелі риби, і тоді напишемо, хто має відповідати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:55 У центрі Тернополя висаджують літні квітники 11:20 Турбує варикоз? Лікуємо варикоз новітнім лазером всього за 60 хв! (новини компаній) 10:46 Рух транспорту перекриють на окремих вулицях в центрі Тернополя 09:30 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled Від читача 12:19 У службі зайнятості Тернопільщини - «єдине вікно» для надання послуг соціально вразливим людям. Зручно, комплексно, інформативно! 09:15 Ремонт та будівництво: магазини та гуртовні будівельних матеріалів у Тернополі (партнерський проєкт) 09:00 Для молоді організовують вишкіл до Дня Героїв 07:50 У Тернополі тимчасово змінюють маршрут автобуса №12 21:00 Тернопільська «Нива» на виїзді зустрінеться з аутсайдером своєї групи 20:00 Тернополяни з Терцентру взяли участь у фотосесії до Дня вишиванки 19:00 Вийшли на бойові позиції у вишиванках 18:05 Спадок нашої нації: тернополяни поділилися історіями про свої вишиванки 17:26 Міць, характер, перемога: 19 травня відбудеться благодійний забіг у Тернополі «RUN 4 VICTORY» (новини компаній) 17:11 Скільки коштує полуниця та ранні овочі на ринку Тернополя: дивіться ціни photo_camera 16:45 На Тернопільщині 16 травня можуть застосувати графік погодинного відключення електрики 16:40 Тернопільським немовлятам подарували перші вишиванки 16:00 На два дні перекриють рух транспорту через «горбатий міст» у Тернополі 15:05 Як тернополяни День вишиванки відзначили: репортаж play_circle_filled photo_camera 14:30 Тернопільські рятувальники у вишиванках: «вишиваємо» перемогу разом photo_camera 13:40 Смертельна ДТП біля Старого Вишнівця — зіткнулися дві легківки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up