Партнер рубрики Події

Чому на клумбах у Тернополі замість квітів – бур’яни

Чому на клумбах у Тернополі замість квітів – бур’яни
  • У Тернополі ще на початку року провели закупівлю послуги на догляд за насадженнями на понад 10 млн гривень. На клумбах мали висадити квіти, однак цього і досі не зробили.
  • Журналісти «20 хвилин» дізналися, чому замість квітів – бур’яни та чи планують виконувати ці роботи взагалі.

На початку року управління ЖКГ провело закупівлю послуг благоустрою міста та уклали договір з переможцем тендеру ТОВ «Катальпа» на 10 646 000 гривень.

Відповідно до договору, підрядна організація впродовж 2024 року виконуватиме роботи по догляду за зеленими насадженнями на території міста. Це догляд за деревами, кущами та чагарниками; догляд за газонами; видалення сухих та аварійних дерев в межах міста. Також виконуватимуть обрізання крон та пагонів насаджень, та інші види робіт.

Читайте також:

Відео дня

Понад 10 мільйонів хочуть витратити на догляд за рослинами у Тернополі

Також мають висадити квіти на клумбах у місті та у вертикальному озелененні. Площа, яку мають засадити квітами, становить 2755 метрів квадратних.

На інфографіці можна побачити, які квіти мають висадити і яку площу вони займатимуть.

Однак наразі квітники у центрі міста та у парках пустують. На бульварі Тараса Шевченка та вулиці Сагайдачного на клумбах нічого не висадили.

Така ж ситуація і в парку «Сопільче». На клумбах та у горщиках вертикального озеленення – бур’яни.

Журналісти «20 хвилин» звернулися за коментарем до начальника управління ЖКГ, благоустрою та екології Олега Соколовського та запитали, чи планують цьогоріч висаджувати квіти та чому на клумбах і досі нічого немає.

– Ці роботи ми будемо проводити. Управління провело тендер та уклало договір на послуги благоустрою, зокрема і на висадку та догляд за клумбами. Висадку квітів почнуть проводити вже найближчим часом. До цього ще були похолодання. Тож квіти не висаджували.

У п’ятницю, 10 травня, напередодні Дня матері, будуть висаджувати квіти на клумбі біля монументу Незалежності. Там у 2022 році облаштували «Квітник матері», де висаджують квіти у пам’ять про загиблих.

Також квіти поступово будуть висаджувати у парках міста – на клумбах та вертикальному озелененні. Ці роботи виконуватимуть у травні.

Крім висадки квітів, у договорі передбачено, що підрядна організація виконуватиме поливання (70-80 разів на сезон), прополювання та розпушення грунту у квітниках (3-5 разів на сезон), внесення добрив, видалення відцвілих суцвіть, заміна відцвілих рослин, зняття вазонів вертикального озеленення в осінній період (650 шт), тощо.

А як вважаєте ви, чи потрібно було витрачати гроші на квіти? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (45)
  • Степан Яловега

    ...так самі ж кричали всі гроші місцевих бюджетів на ЗСУ...
  • BLIND

    Весна прийшла а саджати так і не почали, і так як мінімум з 19 року
  • Анна Кубай

    Закупили квіти тільки на папері .
  • Приватна прокуратура.

    Це цінний і дорогий сорт бурянів

keyboard_arrow_up