Партнер рубрики Події

Вихованцям колонії‭ на Тернопіллі – ‬бойове мистецтво

Вихованцям колонії‭ на Тернопіллі – ‬бойове мистецтво
Свої бойові та мистецькі навики показували в Бережанській колонії для неповнолітніх юнаки з мистецько-спортивного клубу‭ “‬Сакура‭”‬.

Подивитися на вміння гостей зібралися більше‭ ‬100‭ ‬людей‭ ‬-‭ ‬як неповнолітні злочинці,‭ ‬так і керівництво закладу й цивільний персонал.
Те,‭ ‬що бачимо,‭ ‬не відповідає дійсності
-‎ ‏У житті бувають ситуації,‭ ‬коли людина може допустити помилку,‭ ‬чи неправильно відреагувати на якусь подію,‭ ‬-‭ ‬каже керівник клубу.‭ ‬-‭ ‬Часто у фільмах показують людей,‭ ‬які відбувають покарання у тюрмах.‭ ‬Та не завжди те,‭ ‬що ми бачимо,‭ ‬відповідає дійсності.
Зустріч,‭ ‬як розповідають учасники‭ “‬Сакури‭”‬,‭ ‬провели в колонії зі сподіванням,‭ ‬що спорт і мистецтво припадуть до душі вихованцям закладу.
-‎ ‏Наші надії виправдалися.‭ ‬Прийняли нас гостинно.‭ ‬Ми розповіли про наш клуб,‭ ‬завдання і мету його членів,‭ ‬продемонстрували техніку спортивного контактного карате і прийомів самооборони.‭ ‬Ознайомилися з побутом ув’язнених,‭ ‬-‭ ‬каже Микола Мамчур.‭ ‬-‭ ‬Бачили роботи художньої студії колонії,‭ ‬якою піклується священик греко-католицької церкви отець Михайло.‭ ‬Цікавий,‭ ‬багатогранний чоловік,‭ ‬подвижник своєї справи.
Будемо відривати від впливу
На завершення візиту‭ “‬гості з волі‭” ‬подарували для бібліотеки‭ ‬40‭ ‬книжечок‭ “‬Сакура‭” ‬-‭ ‬шлях до себе‭”‬,‭ ‬де йдеться про основні морально-етичні боки бойових мистецтв і життєві ситуації,‭ ‬в яких проявляються найкращі вияви людської сутності.‭
Також домовилися з керівництвом місцевої школи про можливість відкриття у Бережанах філіалу‭ “‬Сакури‭” ‬як спортивної секції та художньої студії.‭ ‬Викладання там відбуватиметься в режимі‭ “‬он-лайн‭”‬.
-‎ ‏Ми сподіваємося,‭ ‬що,‭ ‬залучаючи дітей до занять спортом,‭ ‬пропагуючи здоровий спосіб життя,‭ ‬будемо відривати їх від згубного впливу вулиці.‭ ‬У спорті зовнішня техніка прийомів‭ – ‬це лише форма,‭ ‬позбавлена змісту,‭ ‬-‭ ‬вважає пан Мамчур.‭ ‬-‭ ‬Істинний зміст полягає у формуванні духу,‭ ‬позбавленого злоби,‭ ‬ненависті,‭ ‬суєти і гордині.‭ ‬Арсенал секретів у бойових мистецтвах‭ – ‬щирість,‭ ‬природна безпосередність,‭ ‬абсолютна незацікавленість у кінцевому результаті,‭ ‬невизначене почуття ніжності до свого противника,‭ ‬як до бешкетливої дитини.‭ ‬Ці норми корисно було б перенести в наше повсякденне життя,‭ ‬яке штучно роблять жорстоким економічно,‭ ‬політично і духовно.
Бачив таких,‭ ‬що не зміняться
Керівник‭ “‬Сакури‭” ‬припускає,‭ ‬що якби у виправних закладах створювати стаціонарні спортивно-мистецькі клуби на кшталт‭ “‬Сакури‭”‬,‭ ‬відсоток людей,‭ ‬які повернулися до нормального життя,‭ ‬значно зріс би.
-‎ ‏Єдине,‭ ‬що керувати такими центрами і проводити тренування має людина моральна і свідома.‭ ‬Тоді зміни будуть,‭ ‬-‭ ‬каже пан Мамчур.‭ ‬-‭ ‬Наприклад,‭ ‬у Бережанській колонії діє художня студія і відбуваються різні релігійні заняття.‭ ‬Отець Михайло‭ – ‬людина своєї справи і дійсно прагне допомогти.‭ ‬Отож.‭ ‬помітний результат‭ – ‬в очах значної частини засуджених.‭ ‬Можна побачити прагнення до позитивних змін.‭ ‬Не у всіх колоніях можна спостерігати подібне.
Щоправда,‭ ‬як зізналися вихованці‭ “‬Сакури‭”‬,‭ ‬не всі,‭ ‬хто перебуває в колонії,‭ ‬прагнуть змін.‭ ‬На деяких‭ “‬написано‭”‬,‭ ‬що нормальне життя не для них і всі намагання зайві.
-‎ ‏Є чимало хороших хлопців.‭ ‬Але бачив і таких,‭ ‬що навряд чи зміняться.‭ ‬Це навіть за манерами видно.‭ ‬На них татуювання були:‭ “‬утро‭”‬.‭ ‬Як мені пояснили,‭ ‬вони означають‭ ‬-‭ “‬ушол тропой родного отца‭”‬,‭ ‬-‭ ‬розповідає вихованець‭ “‬Сакури‭” ‬Тарас Аркуша.‭ ‬-‭ ‬Але я переконаний,‭ ‬більшість із них змінити й перевиховати можна.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    Мамчур колись тренував нормальних хлопців, і дотренував їх до в'язниці.... тепер вирішив, певно, змінити напрямок - розпочати зразу із засуджених...
  • Anonymous

    Як це допустила влада і керівництво колонії? Вони ж першими можуть стати хлочиками для побиття.

    Anonymous reply Anonymous

    А що, в гамериканському раю злочинців бойових мистецт не треба було вчити? А що Мамчуру: щось не так піда - знову за океан.

    Anonymous reply Anonymous

    а от всі за місяць і навчилися морди бити для цього треба займатися і не рік два. а для того - про шо ви тут балакаєте - не обовязково бойові мистецтва, ліпше темний провулок і підійтип тихо ххаду. легше набагато
  • Anonymous

    Микола Мамчур після життя у США зовсім глузд втратив. То він з цигана збирається боротись, а тепер... Країна й так криміналізується просто на очах, а він ще таку зброю, як бойові мистецтва, відщіпенцям в руки вкладає.
  • Anonymous

    Даєш школу спецназа для малолітніх уродів!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:00 На кордоні затримали двох чоловік з Тернопільщини, які намагались незаконно виїхати 11:02 Один квиток може коштувати до 200 гривень: скільки коштує доїхати з Тернополя до міст області 10:03 Війна обірвала життя 20-річного воїна-нацгвардійця з Лановеччини Мерджи Даніеля 09:00 Ніжний на смак і виглядає неймовірно: три варіанти салату «Наречена» Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera 18:05 Перестало битись серце вчительки «Української гімназії» ім. Івана Франка Наталії Томків 17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми 15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом 14:01 Демобілізацію через 18 місяців вкотре вимагали рідні захисників у Тернополі play_circle_filled photo_camera 13:02 «Генератори, свічки вже маємо»: тернополяни розповіли, як готуються до можливих блекаутів play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up