Партнер рубрики Події

Браконьєри обіцяли рибоохороні «розбірки»

Браконьєри обіцяли рибоохороні «розбірки»
Чотирьох браконьєрів-рибалок із 50-метровою сіткою затримали на гарячому у Тернополі 30 березня. Двоє з них — сини екс-міліціонера, повідомляють у Тернопільрибоохороні.

Кожен житель області повинен зрозуміти, що якщо браконьєри виловлюють рибу, то грабують вони на рибоохорону, не державу, а всіх нас, - каже начальник відділу охорони водних біоресурсів у Тернопільській області Андрій Об’єщик. – За збереження водних біоресурсів маємо боротись усі разом.

Як би не старалась рибоохорона, без небайдужих людей встежити всюди важко.
- У неділю, 30 березня, на телефон “гарячої лінії” надійшло повідомлення про те, що група нетверезих чоловіків ловить сітками рибу під пішохідним мостом, що між Пронятином і Білою, - каже Андрій Об’єщик. – Як розповіли потім рибалки, у такий спосіб браконьєри виловлювали там рибу уже другий день.

Щоб зупинити порушників, рибоохорона залучила і Федерацію риболовного спорту. Адже серед її членів є кілька громадських інспекторів. Ті покликали із собою працівників правоохоронних органів.

- На Став ми під’їхали десь близько 19-ї години, - продовжує пан Об’єщик. – Підійшли, представились, попросили дати пояснення. Одначе жодних пояснень вони нам не збирались давати. Мовляв, то не наше. Погрожували нам фізичною розправою. Казали, що вони - місцеві, погрожували, якщо ще раз прийдемо – будуть із нами розбиратись. Як виявилось згодом, двоє з цих порушників – сини колишнього правоохоронця. Про це вони самі заявили.

Незважаючи на відмову порушників давати пояснення та підписувати протокол, документ склали. Адже на місці було достатньо людей – громадський інспектор, працівники правоохоронних органів. А троє людей, які звертались у рибоохорону з приводу браконьєрства, дали свідчення.

- Ми склали чотири протоколи за частиною 4 статті 85 Адмінкодексу, - додає пан Об’єщик. – Порушникам загрожує штраф від 340 до 680 грн. Знаряддя лову – сітку довжиною близько 50 метрів вилучили. У сітці на той момент були три живі рибини, один лящ, один рак. Їх випустили у воду.

Як розповіли свідки інспекторам, це далеко не весь улов порушників. Упродовж двох днів браконьєри ловили та ховали рибу неподалік, у лісі. Одначе відшукати сховок працівникам рибоохорони не вдалось.

- Штраф за незаконно виловленого карася — 17 гривень, - продовжує Андрій Об’єщик. – За ляща – 160 гривень, за щуку – 340, коропа – 306, амура, товстолоба – 255, судака – 510 гривень. І це, якщо рибу ловили не у водах природно-заповідного фонду. В іншому разі штрафи більші. Приміром, за того ж судака не 510, а 903 гривні.

Особливо бути пильними пан Об’єщик просить жителів області у наступні два місяці. Адже з 1 квітня вступає у дію нерестова заборона. Триватиме вона до 15 червня.

- Цьогоріч, під час нерестової заборони, ми повністю відкрили річку Збруч, Дністер, - каже Андрій Об’єщик. – Рибалити там можна у межах населених пунктів. Частково відкрили річку Серет.

Офіційний дозвіл рибалити там, за словами співрозмовника, допоможе боротись із браконьєрством. Бо, вочевидь, рибалкам з однією вудочкою не подобатиметься сусідство із сітками. Вони або самі зауваження зроблять, або повідомлять у рибоохорону.

- Усіх, хто стане свідками незаконного вилову риби чи вилову недозволеним знаряддям, просимо повідомляти нам на телефон “гарячої лінії” 0-67-161-58-78, - додає пан Об’єщик.



Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Як браконєр ловить рибу тотрублять по всіх каналах, а як банда нищить природу-мовчок і це в період нересту! Ось так знищується риба і птиця за 10 км. від Тернополя. http://youtu.be/x7f_FL4Q8Dk Цікаво як реагувала рибоохорона?
  • Anonymous

    А як ще можна коментувати ? Відколи був проритий канал, так сталось, що під Пронятином (з каналу не видно) є досить велика заводь, глибиною 20-40 см., де вода в перші весняні дні швидко прогрівається. Туди заходить на нерест практично вся щука з Тернопільського ставу. Кілька місцевих алкашів практично все вигрібають. Видовище раніше нагадувало нерест на річках далекого сходу. Але з кожним роком щуки стає меньше. Там конче на декілька днів поставити пост з залученням активістів та правоохоронців.
  • Anonymous

    требапросто озвучувати прізвище. і вішати на кожному стовпі... списки
  • Anonymous

    http://youtu.be/x7f_FL4Q8Dk Чому видаляють коментар?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up