Партнер рубрики Події

Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом»

Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом»

За період АТО/ООС, повномасштабної війни в Україні лікар-ортопед Сергій Гаріян разом з командою прооперували 10 тисяч військових.

Роботу ортопедо-травматологічного відділення в особі його завідуючого, лікаря-ортопеда Сергія Гаріяна, відзначили грамотою Верховної Ради України «За заслуги перед українським народом». Тут щодня, ще з 2014 року, проводять хірургічні операції, спрямовані на порятунок кінцівок наших військових.

Про це повідомили на сайті Тернопільської обласної лікарні.

— Грамоту ВРУ за вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток і культурно-освітній розвиток держави, значні досягнення в професійній діяльності, активну громадську та волонтерську діяльність, сумлінну працю і високий професіоналізм Сергію Гаріяну вручив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Мають високу кваліфікацію

У лікарні наголошують, що медики ортопедо-травматологічного відділення мають високу кваліфікацію і великий досвід у роботі із бойовими пораненнями, яких зазнають наші військові. Пов'язані ці поранення з травмуючим чинником максимальної енергії – вибухом або кулею. Такі травми призводять до масивної деструкції кістки і м'яких тканин, загрожують втратою кінцівок і вираженим порушенням їх функції, що може мати непоправні наслідки для можливості вести нормальне професійне і побутове життя. 

В ортопедо-тавматологічному відділенні Тернопільської обласної клінічної лікарні виконують хірургічні операції, спрямовані на порятунок кінцівок – реконструктивні втручання при масивних післятравматичних дефектах кісток – дистракційний остеогенез, техніка  індукованих мембран із використанням висоякісних імплантів для остеосинтезу від провідних світових брендів та новітніх штучних кістково-пластичних матеріалів, зокрема, біоактивного скла. Враховуючи високу частоту поширення дефектів м’яких тканин також проводяться реконструктивні пластичні операції в різних локалізаціях. Це дозволяє зберегти пацієнтам їхні тяжко травмовані кінцівки та повернути до звичного ритму життя.

За період АТО/ООС, війни в Україні Сергій Гаріян разом з командою прооперували 10 тисяч військових.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що в 2019 році Сергій Гаріян отримав звання «Заслужений лікар України».

 

Читайте також:

Президент відзначив відомого лікаря з Тернополя

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Stepan Prus

    Сергій Васильович заслужив цієї нагороди, побільше б в нас було таких професіоналів.
  • Lydmila Prus

    Нагорода заслужена.

keyboard_arrow_up