Партнер рубрики Події

У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування

У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування

Виконком затвердив титульний список ремонтів житлового фонду на 2024 рік.

На засіданні виконавчого комітету міської ради затвердили титульний список ремонтів житлового фонду на умовах співфінансування на території Тернопільської міської територіальної громади на 2024 рік.

Про це повідомили в Тернопільській міській раді.

Рішення прийняли з метою виконання та оплати робіт з ремонту житлового фонду на умовах співфінансування за рахунок видатків спеціального фонду місцевого бюджету.

Відео дня

До титульного списку включили 18 адрес, де проведуть ремонти житлового фонду на умовах співфінансування на загальну суму 6520,00 тис. грн.

Зокрема, виконують: ремонт покрівель, ремонт і заміна внутрішньобудинкових інженерних мереж, елементів обладнання, ремонт ліфтів та інші роботи капітального характеру.

У міській раді зазначають, що ремонті роботи на умовах співфінансування виконують першочергово.

Нагадаємо, що у багатоквартирних будинках Тернополя на умовах співфінансування можна провести ремонт житлового фонду. Стати учасником Програми можуть як ОСББ, так і управителі будинків (ЖЕКи). Дія Порядку проведення ремонтів поширюється на всі багатоквартирні будинки Тернопільської громади, які експлуатуються понад 10 років. Кошти виділяються за певною пропорцією в залежності від виду проведення робіт. Наприклад, ремонт та реконструкція будівель становить 70% на 30%, де 70 % – кошти з бюджету міста, а 30% – за рахунок мешканців будинку.

 

Читайте також:

Повністю утеплились за 11 мільйонів гривень! Як готується до зими ОСББ на Київській (РЕПОРТАЖ)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Teren Teren

    Вже десятки років цікавить таке запитання: на що йдуть кошти, які ми сплачуємо на так зване "утримання будинків"? Кожна квартира в рік, в середньому,  біля 5 тисяч ( в сьогоднішніх грошах). Скажімо, 100 квартирний будинок за рік - пів мільйона, а якщо будинку 40 років? Куди поділись ті 20 мільйонів, якщо крім прибирання вулиці і аварійного затикання проривів ніхто ніхрена не робить!

    Ремонт даху - жильці 5-го поверху за свій рахунок. Ремонт сходової - весь під`їзд до спілки, вхідні двері - також...

    Яка гнида ті наші гроші краде і жере і не подавиться, тварюка, в горлі їм не стане...
  • Arkady Rudnik

    Слава Богу хоч буде де попиляти бабло.

keyboard_arrow_up