Партнер рубрики Події

Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента

Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента

4-класниця з Заліщиків Марія Зубик буде отримувати президентську стипендію. Вона — у числі переможців XXIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Марія Зубик — учениця 4 класу Спеціалізованої школи І–III ступенів ім. О. С. Маковея з міста Заліщики, що на Тернопільщині, буде отримувати стипендію Президента України. Вона стала однією з 14 переможниців XXIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Про це повідомили на ресурсі Нової української школи.

Серед стипендіатів Президента – учні закладів загальної середньої та професійної освіти, студенти й курсанти закладів вищої освіти. Стипендію вони отримуватимуть щомісяця з 1 вересня 2024 до 1 вересня 2025 року.

Відео дня

— Щиро вітаємо з перемогою на четвертому етапі ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика Марійку Зубик – ученицю 4 А класу і її наставницю учителя початкових класів Оксану Богданівну Рацин! Крок за кроком Марійка і Оксана Богданівна здобували перемоги на етапах конкурсу, старанно готувались до нових конкурсних випробовувань і здобули омріяну перемогу. Сердечно дякуємо за такий чудовий подарунок до 90 літнього ювілею школи! Дуже пишаємося вами і бажаємо нових перемог! — написали на сайті школи. 

Довідка
Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 року № 1047 «Про розміри стипендій у державних та комунальних навчальних закладах, наукових установах» розмір стипендій становить:
  • для учнів закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти – 1420 гривень на місяць;
  • для студентів закладів фахової передвищої освіти – 2870 гривень на місяць;
  • для студентів закладів вищої освіти – 3800 гривень на місяць.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що обдарованим учням мистецьких шкіл Тернополя щомісяця платитимуть стипендії.

 

Читайте також:

Обдарованим учням мистецьких шкіл Тернополя щомісяця платитимуть стипендії

Хлопець з Тернополя став стипендіатом Президента України

Тернополянці призначили стипендію Президента України

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Наталія Виноградська-Попіль

    Молодчинка,хай Бог помагає в житті!🩵💛👍
  • Anna Popadynets

    Вітаю. Молодець.

keyboard_arrow_up