Партнер рубрики Події

З субсидіями — БАРДАК!

  • Шкула Андріко
З субсидіями — БАРДАК!
Три тижні я з'ясовував яка ситуація з субсидією. Ми її мали в зимовий період і її мали б продовжити автоматом (якщо змін з фінансами не відбулось) автоматом.
Але... Перші рази мені казали на «гарячому телефоні»: «Телефонуйте в ЖЕК, там має бути повідомлення». При тому навіть не пробивали по своїй базі (по ПІП) чи все гаразд. Два тижні в жеці розводили руками і перенаправляли в управління соцполітики. Там повідомляли, що треба з'ясовувати в інспектора. Та свого інспектора я два дні не міг застати. Нині знов набрав. Інспектор неохоче прийшов до телефону, але погодився глянути в чім ж біда і з'ясувалось, що нема довідки з біржі. Туди, пояснив, направили запит, але відповіді нема. Народ, субсидії вже два місяці призначають. Варіанти два, або з управління запит лиш днями направили, або ж на біржі «курять бамбук». Як результат — маю за тиждень згнов з'ясовувати і сподіватися, що все буде окей. Все розумію: купа народу, новий механізм, меганавантаження. Але якби ж пані на «гарячій лінії» під час першого ж дзвінка відкрила б базу даних (чи закликала того хто опікується) і сказала б, що нема такої то довідки, я б її вже 10 разів сам приніс. В кого які проблеми з тим питанням?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анонім

    А як ви думали буде? Там зверху вирішили все спростити: більшу частину населення забезпечити субсидіями і  не брати в людей ніяких довідок, бо органи соцзахисту все мають з*ясувати самі. Але на місцях до таких радикальних змін не підготовлені. Програма розроблена міністерством застаріла і не розрахована на таку к-сть інформації, налагодженого обміну інформації з службами, жеками і ОСББ(яких близько 150!!!) немає. Тому зараз і склалась така ситуація. Але як говорили вище, всім буде призначена субсидія з квітня і буде зроблений перерахунок.
  • Анонім

    А ви голосуйте і далі за Яйценюка ,він поверне  вам голодомор із субсидіями
  • Анонім

    Чому маємо подавати доходи за 2014 рік? Адже субсидія призначається в 2015 році. От, наприклад, я до середини листопада була працюючою пенсіонеркою, а далі до тепер лише на песії у 1210 грн. без будь-яких інших доходів і чоловік з мінімальною пенсією. То ж як нам виживати? А людей з такою проблемою багато.  В багатьох за шість місяців цього року ситуація різко змінилася. До чого тут минулий рік?

    Анонім reply Анонім

    Згідно постанови, яка діє з 1 травня, для отримання субсидії в 2015 році потрібно подати свої доходи за 2014 рік. При бажанні заявника можна подавати доходи за 6 місяців, тоді субсидія буде призначена не на рік, а на півроку.
  • Анонім

    Аналогічна ситуація. Мав субсидію у 2014 році. Згідно прийнятих законів субсидію мали нарахувати автоматично, навіть без подачі декларації, проте коли я звернувся у відділ субсидій почали вимагати знову кучу довідок. Коли почав скандалити і посилатись на закон, то в результаті захотіли лише довідку про склад сім'ї (а може у вас помінявся склад сім'ї).

    А результат досі невідомий.



    Шановна редакція! Візьміть під контроль ситуацію по призначенню субсидій. Хоча б попробуйте отримати пояснення в керівництва управління соцзахисту.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 Ніжний на смак і виглядає неймовірно: три варіанти салату «Наречена» 21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 18:05 Перестало битись серце вчительки «Української гімназії» ім. Івана Франка Наталії Томків 17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми 15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом 14:01 Демобілізацію через 18 місяців вкотре вимагали рідні захисників у Тернополі play_circle_filled photo_camera 13:02 «Генератори, свічки вже маємо»: тернополяни розповіли, як готуються до можливих блекаутів play_circle_filled 12:03 «На щиті» повертається до рідного Збаража воїн Олег Рудий, який загинув понад рік тому 11:01 М'яч з підписами футболістів «Динамо» за донат на Mavic для наших захисників 10:04 Сьогодні, 18 травня, у дію вступає новий закон про мобілізацію. Що варто знати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up