У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці безкоштовний

У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці безкоштовний

У День вишиванки проїзд у громадському транспорті Тернополя для пасажирів у вишиванках — безкоштовний. Таку ініціативу в місті запроваджують тричі на рік.

16 травня, у Всесвітній день вишиванки, проїзд у громадському транспорті Тернополя для жителів та гостей міста у вишиванках чи вишитих сорочках — безкоштовний.

Про це повідомили в Тернопільській міській раді.

Відповідне рішення прийняли 8 травня на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Відео дня

У міській раді додають, що проїзд у маршрутках, тролейбусах та автобусах для осіб у національному українському вбранні (вишиванки, вишиті сорочки)  буде безкоштовним й у День міста, 15 серпня, та День незалежності України, 24 серпня.

Нагадаємо, ініціативу безкоштовного проїзду для тих, хто у вишиванках у це свято, у Тернополі запроваджують не вперше. Щоправда, у попередні роки в коментарях на сайті «20 хвилин» читачі скаржилися , що кондуктори в тролейбусах часом вдавали, що не помічали вишиванки у пасажирів. І у маршрутках у попередні роки також часто тернополянам доводилося платити за проїзд, незважаючи на те, що були у вишиванках.

А ви безкоштовно їздили в транспорті у відповідному одязі в День вишиванки? Пишіть у коментарях.

 

Читайте також:

Вишиванка — це стильна річ для буденного образу: поради стиліста

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Петро Кушнір

    Брехня,....
  • Вишиваночки ви мої...

    reply

    Maria Padlak це мова, на якій розмовляє сім'я пороха-жмуруку...

    Maria Padlak reply

    Михайло Іванович на українській мові не можна? А ти воюєш??
  • PM1

    Цирк для тупих баранів.
  • Микола Завірохін

    одягав з гордістю з кінця 80х, у 90 ті, а зараз стільки всякого  і ге, і зе, натягнули вишиванку, як фіговий лист, що прикриває їх суть, що навіть не знаю, як відноситись. А вже ось такі акції викликають дуже змішані відчуття, є свято, ті хто дійсно розуміють, для чого носити вишиванку, одінуть і ходять, якщо не щоденно, то регулярно, а для картинки заманювати тих, для кого це білет на маршрутку? ну не знаю, мені це не подобається. Викликає дивні відчуття дежавю з совка і травневих демонстрацій з прапорами, які у кінці скидали в кузов вантажівки.

    Vira Ternopilska reply Микола Завірохін

    Микола Завірохін а я би ще порадила конкурси проводити красунь наших у вишиванках катайтеся на здоров'я без оплати за проїзд в гарних вииґшиванках радуйте людей,а ще спіднички вишиті одівайие,аби про "фіговий лист" не згадували "Перед красою схили свою зброю".

keyboard_arrow_up