Партнер рубрики Події

В Тернополі маршрутка - на 100 осіб

В Тернополі маршрутка - на 100 осіб
Вдвічі більший від “Богданів” “Неоплан” з 11 березня курсує на маршруті №19. Через два тижні ще один такий автобус почне роботу на маршруті №18.

Автобус білого кольору, з великими дверима, низьким дном, просторим салоном та чималими вікнами. Людям, з якими спілкувався кореспондент, новий транспорт нагадує “Ікарус”.
- Приємно, що заходити легко, - каже тернополянка Галина Скорик. - Добре, що багато поручнів - як над головою, так і на рівні поясу. Поки ще не понищений, охайний, сидіння зручні. А головне - людей багато бере.
Та все ж від “Ікарусів” “Неоплан” відрізняється, розповіли його власники. Він швидший, економічніший, тихіший та комфортніший, в салоні немає запаху вихлопів чи мастила. Окрім того, автобус добре обігрівається, вікна не потіють, є кріплення для інвалідних крісел, а також висувні пандуси. Окрім того, в салоні висітиме електронне табло, яке схематично показуватиме маршрут руху автобуса містом.
- Автобус не новий, їздив у Німеччині, - каже власник, художній керівник “Веселих галичан” Мирослав Бабчук. - Ми звернулись до міського голови і до управління транспорту, показали фото автобуса, розповіли про його технічні показники і можливості. Запитали, чи хотіла б влада, щоб такі тернополян возили, а з часом і гостей “Євро”. Влада ідею підтримала. Тож тепер місто має перший “Неоплан”, за два тижні ще буде. Можливо, у майбутньому й інші з’являться, бо до нас уже інші перевізники телефонують, запитують про автобус.
У “Неоплані” одночасно з комфортом можуть їхати майже 100 осіб. Він коштує майже так само, як “Богдан”.
З часом “Веселі Галичани” новий автобус, як і “Богдан”, який їздив раніше, перетворять на оригінальний транспорт. Ззовні його оздоблять зображеннями гурту, а всередині лунатиме весела музика, транслюватимуть відеоролики, дітей пригощатимуть цукерками та даруватимуть іграшки. Людям, які люблять мистецтво та фольк- музику, даруватимуть сувеніри та музичні диски.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (62)
  • Anonymous

    згоден автобус гарний але водій автобуса №19 хам.. я з облради до готелю тернопіль гнався за ним на що він прямо на зупинці закрив мені перед носом двері і ще хвилину стояв пропускаючи транспорт.. не подумайте я стукав у двері але мені не відчинили... а водій автобуса №18 не те що привітний а навіть зупинки озвучує))))
  • Anonymous

    Музикант хіба на сопілці буде дути з цим автобусом при такій ціні на проїзд він вилетить в трубу .Більше 1000гр. на заправку_Маразм.
  • Anonymous

    (особи) казав дідо що то худоба. Може краще було написати (пасажирів)
  • Anonymous

    Щось останнім часом я його не бачив..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Великодні ярмарки в Тернополі: що та за скільки продають. Перевірили журналісти «20 хвилин» 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up