До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи

До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
  • Зазвичай Великодній стіл містить багато м’ясних страв, які багатьом, хто постував дуже хочеться скуштувати.
  • Аби важкі м’ясні блюда не зашкодили організму, краще віддавати перевагу менш жирним стравам.
  • Курочка у цьому випадку – як раз те, що треба.

Як приготувати курку по-індійськи з йогуртом і зеленим горошком

Східна кухня – це божественне поєднання спецій та натурального йогурту. Додамо до цього тандему легкий гарнір із зеленого горошку. Трохи вершкового масла та лимонного соку із цедрою – і горошок просто тане у роті.

Що ж до самої курки, то візьмемо філе. Воно має чудові поживні властивості, але завжди хочеться приготувати його так, аби залишити м’ясо якомога більш соковитим. І великий український кулінар Євген Клопотенко придумав, як це зробити. Зазвичай соус подають із вже готовим м’ясом, а цього разу шеф пропонує запікати куряче філе одразу із соусом на основі йогурту, спецій та томатного соку. Євген обіцяє, що це незвичайне поєднання здивує вас неперевершеним смаком та ароматом. Що ж, давайте перевіримо.

Відео дня
v class="video-block">

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе;
  • 200 мл натурального йогурту;
  • 200 мл томатного соку;
  • 25 г вершкового масла;
  • до смаку спеції до курки;
  • до смаку паприка;
  • 300 г зеленого горошку;
  • 1 лимон (1 ст. л. соку + цедра);
  • до смаку сіль.

Покроковий рецепт

Крок 1.

Підготуйте інгредієнти для приготування курки по-індійськи з йогуртом і зеленим горошком. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

Крок 2.

У великій мисці змішайте 200 мл натурального йогурту і 200 мл томатного соку. Трохи посоліть. Додайте половину пачки приправи до курки і трохи менше паприки, перемішайте.

Крок 3.

Куряче філе зачистіть від жиру і плівочок і викладіть в миску до соусу. Трохи перемішайте, щоб соус добре розподілився.

Крок 4.

Перекладіть курку в форму для запікання і полийте соусом. Запікайте 30 хвилин за температури 180 градусів.

Крок 5.

Залийте 300 г замороженого горошку окропом на 1 хвилину, щоб швидко його розморозити. Потім злийте воду.

Крок 6.

Розтопіть в сотейнику або пательні 25 г вершкового масла і полийте ним горошок.

Крок 7.

Злегка посоліть і полийте соком лимона, натріть цедру до смаку. Викладіть на тарілку горошок, а зверху куряче філе, полийте соком, який залишився у формі.

Соковита курочка по-індійськи до Великоднього столу готова.

Смакуйте із задоволенням у колі рідних та друзів!

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up