Партнер рубрики Події

На Тернопільському ставі заборонили рибалити на двох ділянках. На дамбі можна

На Тернопільському ставі заборонили рибалити на двох ділянках. На дамбі можна
Рибалки не зможуть ловити рибу на певних ділянках річок Серет, Дністер, Золота Липа, Стрипа, Коропець, Збруч та Горинь.

Вилов риби там заборонили з 1 листопада. Триватиме заборона до початку нересту - 1 квітня наступного року. Порушників інспектори рибоохорони штрафуватимуть.
На Тернопільщині є 20 ділянок річок та ставків, де не можна ловити рибу (див. довідку). Додатково дослідили та визначили дванадцять зимувальних ям на Тернопільському ставі.
- Ехолокаторами ми досліджували дно Ставу. Виявили там кілька глибоководних ділянок, де з настанням холодів риба збирається, щоб перезимувати, - розповідає провідний iхтiолог, завідувач сектора використання і відтворення водних живих ресурсів управління рибоохорони та регулювання рибальства в області Інна Гоч. - Найбільші зимувальні ями, де не можна рибалити - навпроти "Дальнього" пляжу та навпроти спортивної бази товариства “Гарт”.
Ловити рибу в інших місцях Ставу можна. Однак використовувати для цього тільки дозволені любительське та спортивне спорядження, а не сітки, наголошує іхтіолог.
- Рибалки не повинні вполювати більше трьох кілограмів на водоймах загального користування та п'ять кілограмів на водоймах, які закріплені за громадськими організаціями, - пояснює пані Гоч.
За тим, щоб не було масового вилову риби, стежать інспектори рибдержохорони та управління екології. Рибалок-браконьєрів штрафують.
- Штрафи, на жаль, невеликі - від 52 грн. У цьому і проблема, - додає пані Гоч. - Якщо рибалкам доводилося б платити сто євро, як у Європі, порушень було б менше.
До речі, незабаром розмір штрафів за незаконний вилов риби може значно зрости. Цього вимагає проект урядової постанови, розроблений Державним агентством рибного господарства України.
- Тоді за амура, який водиться у Ставі, браконьєри заплатять 9,5 тисяч гривень, а за сома - більше 16 тисяч, - каже провідний іхтіолог.

Довідка

Перелік зимувальних ям на водоймах Тернопілля.
1.р.Золота Липа :
В адміністративних межах м. Бережани;
Від місця впадіння р. Золота Липа в річку Дністер проти течії 3 км.
2.р.Дністер:
В межах с.Вістря, Монастириського району по лівому березі;
Від початку по течії с.Горигляди до початку с.Будзин, Монастириського району по лівому березі;
Від місця впадіння р. Коропець  до початку с.Стінка, Бучацького району по лівому березі;
Від автомосту Тернопіль-Чернівці до с.Виноградне, Залiщицького району по лівому березі;
Від с.Білівці, Борщівського району до с. Окопи Борщівського району по лівому березі.
3.р.Серет:
Від мосту, що в с.Городище до мосту в с.Чернихів, Зборівського району;
На Івачівському водосховищі по правому березі 250-метрова зона від урiзу води від с.Чернихiв, Зборiвського району до дамби в с.Г. Iвачiв, Тернопільського району;
Акваторія від дамби с. Г. Івачів, Тернопільського району до пішохідного мосту с.Біла, Тернопільського району;
На Тернопільському водосховищі від водозабору Тернопільської дільниці Львівської залізниці 250-метрова зона по акваторії до вишки бази спортивного товариства «Гарт» по лівому березі;
На Тернопільському водосховищі від пішохідного мосту, що біля мікрорайону «Пронятин» 400-метрова зона по акваторії до закінчення Дальнього пляжу по правому березі;
Від мiсця впадiння р.Серет в р.Дністер до ГЕС в с.Касперiвцi, Залiщицького району;
Від с.Голігради, Заліщицького району до початку турбази «Росинка» по лівому і правому  березі.
4.р.Стрипа:
Від місця впадіння р.Стрипа в р.Дністер проти течії 3 км;
Від с.Плотича, Козівського району до початку с.Iшкiв, Козівського району.
5.р.Коропець:
Від місця впадіння р.Коропець в р.Дністер проти течії 3 км.
     6.  р.Збруч:
Від автомосту «Тернопіль-Хмельницький» до ГЕС, що в с.Бережанка, Борщівського району по правому березі.
     7. Басейн р.Збруч:
„Збручанська водойма”- вверх по течії від дамби біля села Вочківці, Підволочиського району – 250 метрів та по ширині дамби відповідно до розмітки.
    8. р.Горинь:
Від дамби с.Борсуки до початку с.Нападівка, Лановецького району;
Від закінчення с.Нападівка, Лановецького району до мосту біля РМЗ, що в  м.Ланівці.
    9. 200- метрова зона від дамби по лівому і правому  березі ставу УТМР        с.Козівка, Козівського району відповідно до розмітки.


 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    А ПОТІМ ЦЮ РИБУ ПРОДАЮТЬ В МАГАЗИНІ С. ГАЙВОРОНКА.ЗРОБИЛИ БІЗНЕС........
  • Anonymous

    Ви рибінспектори,ловите людей з вудочками.А тих хто ловить сітками,і рибу мішками по 150кг карпа з ікрою ловить !!!!! тих ви не бачете.так в с.Вишнівчик,Теребовлянського р-ну, від початку села до дамби всьо в ситках.одні ловлять в ночі,другі їх міняють дньом.сам бачив як несли коропів на патиках нанизаних як шашлик.двоє заледво тягнули.Так що дуже велике прохання до рибохорони проконтролюйте,і бажано оштрафуйте.
  • Anonymous

    в нашому озері є сом?
  • Anonymous

    Заборонені місця риболовлі традиційно городяться сітками браконьєрів (працівники рятувальної станції і водоканалу) Єдині хто боровся з цим були рибалки. А тепер наша рибінспекція створює браконьєрам ідеальні умови для грабунку Тернопільського ставу.Напрошується висновок що наша рибінспекція кришує браконьєрів і має з них непоганий відкат. Є приказка "на злодію шапка горить" Для довідки : 1 кг свіжого судака 100 грн.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом 14:01 Демобілізацію через 18 місяців вкотре вимагали рідні захисників у Тернополі play_circle_filled photo_camera 13:02 «Генератори, свічки вже маємо»: тернополяни розповіли, як готуються до можливих блекаутів play_circle_filled 12:03 «На щиті» повертається до рідного Збаража воїн Олег Рудий, який загинув понад рік тому Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 11:01 М'яч з підписами футболістів «Динамо» за донат на Mavic для наших захисників 10:04 Сьогодні, 18 травня, у дію вступає новий закон про мобілізацію. Що варто знати 09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка 22:00 У Тернополі відкрили меморіальну таблицю захиснику Андрію Мозілю 21:02 «Ще побігаємо на протезах»: історія захисника, який вчиться ходити після поранення 20:00 У Тернополі на мосту зіткнулися двоє велосипедистів 19:02 ТЦК працюватимуть, а ЦНАПи ще не готові: де тернополянам оновити дані з 18 травня 18:02 Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів 16:45 У Карпатах травмувалася туристка з Тернопільщини 16:00 10 школі Тернополя — 80 років! Як відзначатимуть ювілей?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up