Вишита сукня - як з показу Дольче і Габана

Вишита сукня - як з показу Дольче і Габана
Відшита сукня, як на показі Дольче і Габана, з мереживом і вишивкою коштує 6500 грн. Таке вбрання є у світлій і чорній версіях
У магазинах тепер настільки широкий вибір вишиванок, що можна вибрати хоч антикварну сорочку чи сукню, хоч відшите вбрання з показу модного дизайнера чи сучасну вишиванку, стилізовану під старовину. Є чималий вибір і дитячих, і чоловічих, і жіночих.

- Вибір кольору – це досить індивідуальне поняття, - розповідає продавець-консультант магазину «Вишиванка», що в ТЦ «Атріум», Ірина. - Комусь більше подобається у блакитних тонах, комусь – у чорно-червоних, комусь – кольорова вишивка.

Дитячі вишиванки на льоні, батисті чи домотканному полотні коштують 250-450 грн. На домотканому полотні – найдорожчі. Антикварну дитячу «борщівку» можна купити за 2000 грн. Сорочечки є зы звичайним комірцем і комірцем-стійкою.

Чоловічі сорочки обійдуться в середньому від 800 до 3000 грн. Вони вишиті на льоні чи домотканному полотні. Нитки для них - як шовкові, так і вовняні.

Відео дня

Найбільший вибір все-таки жіночих сорочок і суконь. Є вишиті гладдю, низинкою, хрестиком, бісером. Жіночі вишиванки коштують від 800 грн до 9000 грн. Для них використали батист, льон, домотканне полотно. Мотиви сорочок - борщівські, тернопільські, полтавські, гуцульські.

- Тепер популярні вишиванки з мереживом, вставками з мережки, поєднання ниток і бісеру, стилізовані під борщівську вишивку і навіть відшиті речі, як на показах мод відомих дизайнерів, - продовжує співрозмовниця. - Крій найрізноманітніший: від традиційних вишиванок, до яких потрібен пояс, до приталених осучаснених варіантів. Дуже цікаво виглядають сучасні вишиванки із вставками з чорного фатіну (прозорої тканини – прим. ред.). Є також варіанти, які більше схожі на блузки з вишитими вставками, які нашивають зверху.

Смаки людей дуже різні, наголошують консультанти. Комусь до вподоби квіти на вишиванці, хтось хоче геометричний малюнок, а комусь підходить і прикрашена машинною вишивкою футболка. Такі речі на довгий чи короткий рукав коштують 200-250 грн. Є й вишиванки з тканого полотна у гуцульському стилі. Вони коштують у середньому 600-650 грн.

- Я раджу купувати вишиванку з традиційним геометричним малюнком, а не з квітами, бо квітчасті – це питання моди, а традиційна вишивка з геометричними мотивами модна завжди, - каже продавець магазину «Бабусина скриня» Галина Мартинчук. – Хоча є рослинні візерунки, які не виходять з моди ніколи. Наприклад, комплекти жіночої і чоловічої вишиванки з калиною у нас традиційно беруть молодята.

А щодо вибору тканини, то це суто індивідуальне бажання, каже продавець. Так, хтось хоче вишивку на шифоні, льоні, батисті чи маркізе (тонка тканина, дещо схожа на марлю).

Для вибору кольору ниток для вишиванки багато хто керується кольором очей. А от масивність малюнка має бути пропорційною розмірам майбутнього власника, радять продавці.

- Дітям я рекомендую брати світліші кольори, - каже пані Галина. – Червоно-чорна вишивка підходить усім, а блакитну більше вибирають світловолосі чи блакитноокі.

Дитячі вишиванки тут коштують 130-400 грн, жіночі – 400-3000 грн, чоловічі – 400-950 грн. Переважно це традиційна вишиванка, яку потрібно носити під крайку чи пояс. Рукав теж традиційний – реглан чи опущений. Вишиття – хрестиком, низикою, гладдю і бісером. Чоловічі сорочки є з нашивною вишивкою, вшивною вишивкою, а також з вишиттям по тканині виробу. Найдешевші – з нашивною вишивкою. Вишивка по тканині виробу коштує найдорожче.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up