Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція

Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція

Дізнайтесь, як оформити електронний лікарняний без візиту до лікаря.

Українці мають можливість залишатися вдома за наявності симптомів цих хвороб і звернутися до лікаря для оформлення лікарняного дистанційно.

Про це нагадують в Міністерстві охорони здоров'я.

Для цього вам потрібно зробити наступні кроки:

Відео дня
  • Зверніться до лікаря дистанційно за допомогою засобів телефонного зв’язку, інтернет-телефонії або засобів телемедичного зв’язку. На підставі отриманої інформації лікар сформує медичний висновок про тимчасову непрацездатність – електронний документ в електронній системі охорони здоровʼя.
  • Ви отримаєте смс-повідомлення з номером медичного висновку тимчасової непрацездатності (МВТН) від електронної системи охорони здоровʼя.
  • МВТН автоматично потрапить до Електронного реєстру листків непрацездатності, який веде Пенсійний фонд. На основі даних, що містить МВТН, формується електронний листок непрацездатності. Це саме той документ, за яким нараховуються виплати.
  • Тепер чекайте смс-повідомлення вже від Пенсійного фонду – з номером лікарняного. Це значить, що все оформлено успішно.
  • Повідомте роботодавцю, що захворіли, зателефонувавши або переславши номер лікарняного. Побачити ваш листок він зможе в кабінеті страхувальника на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду. Через 7 днів після дати закриття лікарняного роботодавець зможе його сплатити.

В МОЗ звертають увагу, що за необхідності продовжити медичний висновок тимчасової непрацездатності на період понад пʼять календарних днів – потрібно обов’язково з’явитися на особистий прийом до лікаря.

Дистанційно можна отримати й електронний рецепт, який лікар може виписати для лікування. В МОЗ наголошують, що навіть перший електронний рецепт відтепер можна отримати без особистого прийому.

На зображенні може бути: 1 особа та текст

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що за останній тиждень на Тернопільщині знизилась захворюваність на грип, ГРВІ і ковід.

 

Читайте також:

На Тернопільщині зменшується захворюваність на грип, ГРВІ та ковід та кількість госпіталізацій

Хвороба нікуди не зникла. В МОЗ нагадали, як вберегтися від COVID-19

На Тернопільщині запровадили виїзди вакцинальних автобусів у громади

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталя Кернична

    SMS від Пенсійного ще ні одному працівнику не приходило. Чия це помилка ? Куди звернутись ?

keyboard_arrow_up