Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру

Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру
  • Водійка, яка під дією наркотиків два роки тому в’їхала напередодні Великодня у Катедру, вийшла із СІЗО під заставу 49 тис. 620 грн.
  • Попри обіцянки на різних рівнях швидко розслідувати справу і покарати жінку за умовами воєнного часу, вирок проголосили через два роки після інциденту.

Три роки умовного терміну отримала в суді Ірина, яка два роки тому напередодні Великодня в’їхала у Катедру, перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння.

Журналісти доступу до судового процесу принаймні на останньому етапі не мали — свідків допитували у «закритому режимі».

«Відповідно до статті 75 Кримінального кодексу України Яворську-Скрабут Ірину Михайлівну звільнити від відбування основного покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з випробуванням та встановити їй іспитовий строк три роки», — йдеться у рішенні Тернопільського міськрайсуду від 7 травня 2024 року. Цю інформацію підтвердили «20 хвилин» у пресслужбі Тернопільського міськрайсуду.

Відео дня

 

Вже покарали штрафом

— Слідство було проведене оперативно і дуже швидко, — повідомляв у грудні 2023 року  «20 хвилин» керівник Тернопільської обласної прокуратури Андрій Миколайчук. — І ми сподівались, що так само швидко зможемо отримати вирок. Але протягом року ми не могли провести підготовче засідання. Я сам особисто заслуховував цю ситуацію.

Як вдалось дізнатись «20 хвилин», свідками у справі є священнослужителі, і допит відбувався у закритому режимі, аби вони не переказували один одному, про що допитують у залі судового засідання.

За керування авто у стані наркотичного сп'яніння, нагадаємо, водійку вже покарали штрафом, тепер у суді розглядали кримінальне провадження за пошкодження церковного майна. 

23 квітня 2022 року близько 00 год 15 хв, нагадаємо, тернополянка, керуючи транспортним засобом чорного кольору Audi A3, пошкодила металеві двері та в’їхала у середину приміщення Архикатедри по вул. Сагайдачного, 14 у м. Тернопіль, чим спричинила пошкодження релігійної споруди. Водійка на автомобілі Audi протаранила двері собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці та проїхала до плащаниці всередині церкви. Невдовзі жінці оголосили підозру за статтею 178 Кримінального кодексу України – за пошкодження релігійних споруд чи культових будинків.

Водійка, яка під дією наркотиків в’їхала напередодні Великодня у Катедру, перебувала на волі, бо вийшла із СІЗО під заставу 49 тис. 620 грн. Жінку звільнили після внесення коштів застави на рахунок судової адміністрації.

 

Пройшла примусове лікування

Ірина змушена пройти примусове лікування від наркотичної залежності, — так вирішив суд, коли жінці обирали міру запобіжного захисту. Як вдалось дізнатись «20 хвилин», лікування водійка пройшла.

Клопотання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у 49 тис. 620 грн. подав прокурор  справі. На диво, його підтримали і адвокат Ірини, і сама підозрювана. Жінка плакала в суді і просила пробачення.

— Я розумію, що простити мене неможливо, — Ірина, прикривши обличчя руками, схлипувала. — Але я прошу пробачення у суду, у всіх тут присутніх, і в тернополян.

Адвокат наголосив, що підозрювана повністю визнає свою провину, щиро кається і готова відшкодувати збитки. А також долучив до справи чимало документів. Зокрема, свідоцтво про шлюб, про народження дитини, а Ірина з чоловіком виховують мленького сина. А також – свідоцтво про смерть батька, життя якого відібрала онкологія. І документи про хворобу матері, яка теж серйозно і давно хворіє.

Тодішній голова Тернопільської ОВА Володимир Труш одразу після інциденту запевнив, що взяв цю справу під особистий контроль, і судитимуть водійку за законами воєнного часу.

Те, що жінка перебувала у стані наркотичного сп'яніння, підтверджено експертами. Їй не могли спочатку вручити підозру, бо перебувала в неадекватному стані, тому її помістили до спеціалізованого медзакладу в Тернополі.

 

Читайте також: 

У суд піде з лікарні: що ми дізналися про тернополянку, яка під дією наркотиків в’їхала у Катедру

Під наркотою в’їхала в Катедру, в іншого зашкалив «Драгер». Згадуємо «рекордсменів» 2022-го

Застава – менше 50 тисяч. Суд у справі тернополянки, яка в'їхала в Катедру: подробиці

У суд піде з лікарні: що ми дізналися про тернополянку, яка під дією наркотиків в’їхала у Катедру

Авто в'їхало в Катедру та понищило церковне майно. Подробиці нічного інциденту у Тернополі (ВІДЕО)

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Мирон

    Є ще один суд і він на неї чекає  ! тут ні гроші нічого не поможе!
  • Lesia

    Чому ж не знають!?. Наркоманка з грішми.
  • Микола Унгурян

    капець, тут 3 роки умовно і штрафи, а в сусідній статті у справі з потерпілою лише штраф.

    "Закон як дишло, куди повернув - туди і вийшло" (с)
  • Тимур

    Нашим людям лише посадити, за якогось брата ,свата пишуть,головне нічого не знають але виписують

    Читач48 reply Тимур

    іди нахуй

keyboard_arrow_up