Партнер рубрики Події

Частина Тернополя уже без світла. Стабільного графіку відключень нема

Частина Тернополя уже без світла. Стабільного графіку відключень нема
Під вечір 3 грудня редакцію 20minut.ua буквально засипали дзвінками про відключення світла у різних мікрорайонах Тернополя. На жаль, сталого графіку відключень, як переконують енергетики, немає. Тож коли у вашому домі вимкнуть світло - невідомо. Краще знайдіть свічки.

 - На вул. Лепкого в дитсадку вимкнули світло близько 16.35 світло, - розповідає тернополянка Ірина Романюк. - У групі - 28 дітей, поки що забрали лише двох, а решта малят сидять у групі. Там є тільки одна свічка, а вже темніє. Як ті діти мають перебути в садку?!
В іншому дитсадку на цій же вулиці теж вимкнули світло, додає тернополянка Наталя. Діти сидять у групах при свічках.

А тим часом у редакцію 20minut.ua звертаються інші читачі із запитанням чи будуть у місті на інших вулицях відключати електропостачання.

- Знайомі розповідають, що у сьогодні ввечері у Тернополі будуть відключати світло. - розповіла тернополянка Мирослава Ящук. - Хотілося б знати, чи насправді планується таке відключення і якщо так, то в які години?

У відділі зв'язків з громадськістю ВАТ “Тернопільобленерго” розповіли, що поки невідомо, чи будуть у Тернополі на інших вулицях обмежувати електропостачання.
“Не можемо надати ніяких гарантій того, що електроенергію вимикати не будемо, - повідомили в Обленерго. - Усе залежить від потужностей в енергосистемі. Якщо ці потужності будуть недостатніми, тоді від диспетчера надійде команда про обмеження електропостачання і ми змушені будемо її виконувати. Коли це може трапитися - сьогодні, завтра чи за тиждень, невідомо. Ситуація - непередбачувана. Може трапитися навіть і так, що не будемо у Тернополі відключати електроенергію”.

Чимало тернополян, звісно ж, обурені такою ситуацією із відключенням електроенергії.

Відео дня

- У мене таке враження, що нас спеціально намагаються деморалізувати, - говорить тернополянин Олег Захарчук. - Світло будемо відключати, якщо … І невідомо коли настане це якщо. Виходить, що починаєш вдома прання і тут на тобі – вимикають світло. Розкладаєш інструменти, вмикаєш дрельку – і тут знову тобі відключили світло. Поясніть людям нормально, що є потреба в економії електроенергії і подайте нормальний графік. Все одно ж відомо, коли йде найбільше навантаження на енергосистему. Тому чіткий графік скласти можна. Скажімо, у Тернополі з 18.00 до 19.00 не буде світла, у Бережанах – з 19.00 до 20.00 і т. д. Люди будуть знати і відповідно плануватимуть свої справи.

Як стало відомо, о 16.30 без будь-яких попереджень відключили світло і на вулиці Карпенка.
- Я не знаю, як назвати тих "фахівців", які без належних повідомлень і графіків вимикають світло, - каже тернополянка Христинка. -  Я лиш поставила прати одяг, працювала з відео на комп'ютері. Зрештою, на вулиці темно і в помешканні теж, у мене мала дитина, а я навіть свічок не запасла. Таке враження, що кам'яний вік в головах енергетиків. Вони ж надавачі послуг, а відповідно, мають зобов'язання перед споживачами.

А у вас вдома є світло?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • наталюня драпик

    люди схаменіться в украіні війна наші хлопці захищають нас без всіх умов цивілізаціі в холоді , іноді мені здаеться що ми не варті того
  • ghf

    Смиківці - Байківці, 03.12. від 17:10 до 18:20 було темно.
  • Бандерівка

    на Східному вчора було світло...і сьогодні поки що є....знаю що в Теребовлянському р-ні вчора не було і сьогодні об 11 знову вимкнули! корочче беспридел..виключають де хочуть і коли хочуть! ДИБІЛІЗМ!
  • Анонім

    Я все розумію,  якщо є потреба у відключенні то нехай, але краще б було скласти адекватний графік, щоб люди були готові до цього.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up