Готуємо піцу "Кальцоне"

Готуємо піцу "Кальцоне"
"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Ароматна закрита піца „Кальцоне”, спечена у традиційній неаполітанській печі, — одна з найпопулярніших у меню кав’ярні-ресторації „Скоріні”.

Previous Next

— Справжня пічка повинна мати температуру не нижчу ніж 400 градусів і працювати на дровах, — каже піцейола Роман Бартіш. — У нашій ресторації — саме така. Це так звана купольна піч. Таких в Україні — лише декілька. Вона збудована з каменю зі схилів вулкану Везувій за старовинними неаполітанськими традиціями. Тож і називається неаполітанська, або помпейська. На наше замовлення її виготовив відомий майстер Стефано Феррара. Завдяки цій печі усі піци виходять дуже смачними.
Переваги цієї печі у тому, що жар розподіляється у ній рівномірно, а висока температура, понад 400 градусів, дозволяє швидко готувати усі страви. 
— Тип деревини теж важливий для роботи печі, додає хлопець. — Ми використовуємо бук, граб і дуб.
Секрет неаполітанської піци, за словами співрозмовника, працівникам кав’ярні-ресторації відкрив ресторатор з Івано-Франківська. Тож кожен відвідувач закладу може сповна насолодитися смаком цього італійського смаколика. Найпопулярніші з 18 піц — „Чотири  види м’яса”, „Чотири види сиру” та „Кальцоне” — закрита піца-вареник. 
— „Кальцоне”, на мою думку, соковитіша і смачніша, за відкриті піци, — каже піцейола. —  Та кожен обирає те, що йому більше до смаку. 
Роман кладе на робочу поверхню кульку-заготовку для піци і починає розтягувати її руками до потрібного діаметру.
— Якщо тісто розкачувати качалкою, то кисень вийде з нього і піца не буде такою пухкою і смачною, — пояснює співрозмовник. — Ми пропонуємо піци двох діаметрів — 28 і 35 см. Адже не кожен зможе з’їсти велику піцу чи, можливо, хоче замовити ще щось. 
Підготовлену паляницю, або фокачо піцейола змащує натуральним помідоровим соусом. Та всю поверхню, а лише половину. На неї викладає нарізані тонкими плястерками продукти — шинку, гриби, помідор. Посипає усе дрібненько тертою моцарелою і закриває піцу, як вареник. Та ще й скріплює краї, аби не витекла начинка. Притрусивши піцу пармезаном, Роман вправно садить її на велику лопату і відправляє у піч. 
Не минає й двох хвилин, як піцейола виймає готовий смаколик з диво-печі, перекладає на дерев’яну тарілку і прикрашає гілочками руколи. „Кальцоне” так смачно пахне, що хочеться її з’їсти відразу. Але ні, бо ж треба ще зробити фотосесію. Коли нарешті починаю куштувати цей неаполітанський „вареник”, не стримуюся від захвату — смакота та й годі! До речі, вартість піци „Кальцоне” діаметром 35 см — 49.00 грн. 
    
Скільки чого треба:
240 г заготовки з тіста, 60 г шинки, 70 г помідорового соусу, 40 г свіжих печериць, 60 г помідора, 50 г моцарели, 10 г пармезану, 5 г руколи.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • y

    "Skorini" абсолютна найгіршим піци в Тернополі. Я не знаю, чому вони

    зателефонувати цієї катастрофи "Піца"!

    Якщо ви хочете знати, що таке дійсно гірших піца в місті, перейдіть на Skorini

    і ви будете нудити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:45 Понад 9 тисяч випускників зареєструвалося на Тернопільщині для участі в основній сесії мультитесту 21:00 Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі 20:00 Майстриня зі Збаража створює обереги для військових за традиціями січового стрілецтва та вояків УПА 19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up