Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів

Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів

Голова ЛКК завіряв печаткою підроблені підписи лікарів та направляв усе на адресу МСЕК.

Керівник однієї із найбільших в місті амбулаторій загальної практики сімейної медицини підозрюється у підробці документів. Зокрема підозрюваний причетний до дев'яти фактів службового підроблення. Усі вони пов'язані з діяльністю лікарсько-консультативної комісії.

Про це повідомляють в поліції Тернопільської області.

До амбулаторії зверталися пацієнти, аби представники ЛКК проводили медичні обстеження й дослідження для направлення результатів на медико-соціальну експертну комісію. Дані висновки були необхідні для призначення пенсій та виплат по інвалідності.

Відео дня

— У ході досудового розслідування працівники Тернопільського райуправління поліції встановили, що починаючи з 2021 року комісія збиралася у неповному складі. Однак в документах зазначалася присутність усіх фахівців. Голова ЛКК завіряв печаткою підроблені підписи лікарів та направляв усе на адресу МСЕК, — йдеться у повідомленні.

Підозру оголосили заочно

Пацієнти, у справах яких виявили підробку документів, змушені будуть проходити усі обстеження та комісії знову.

Керівнику амбулаторії слідчі заочно оголосили про підозру відповідно до частини 1 статті 366 (внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Слідчі дії тривають. Наразі поліцейські встановлюють повне коло потерпілих. Процесуальне керівництво в кримінальному провадження здійснює Тернопільська окружна прокуратура.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що слідчі Тернопільщини скерували до суду провадження щодо медика військово-лікарської комісії, яка підробила медичний висновок.

 

Читайте також:

Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного

«На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • вася бик

    Ім'я, сестра, ім'я!!!!

keyboard_arrow_up