Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі

Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі
  • Між будинками №3 та №7 на вулиці Дружби продовжують ремонтувати сходовий марш.
  • Журналісти «20 хвилин» відвідали місце роботи і порівняли, як змінився об’єкт.

Восьмого травня журналісти «20 хвилин» прийшли за адресою. Ми побачили, що підрядник демонтував старі сходи та встановив нові. Вже зробили бордюр та облаштували злив для води через весь тротуар.

Відео дня

Також встановили металеві поручні з обох боків сходів.

Помітили журналісти і нову тротуарну плитку з понижуючими елементами з обох сторін.

Наскільки важливо ремонтувати ці сходи саме зараз? Наше медіа поцікавилося у Тернопільській міській раді.

— Сходи були в аварійному стані, частина вже непридатні для експлуатації. Про це нам неодноразово повідомляли місцеві мешканці. Враховуючи численні звернення, проводимо ремонт, — каже речниця Мар’яна Зварич. — Переважно цими сходами користуються жителі вулиць Дружба та Яремчука. Завершити реконструкцію мали до кінця квітня, але все залежить від погодних умов.

Зауважимо, що у коментарях до матеріалу від 18 квітня, тернополяни прохали звернути увагу не лише на сходи, а й тротуар на вулиці Дружби. Зі слів людей, доріжка у вибоїнах, ямах, тож там незручно пересуватися з візочками та літнім людям. Чи будуть ремонтувати весь тротуар — наразі невідомо. 

Хто ремонтує та за скільки

Поточний ремонт сходового маршу між будинками №3 та №7 на вулиці Дружби виконує ФОП «Кульба Борис Володимирович». Договір на виконання робіт з підприємців укладало управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології. Документ уклали 16 квітня 2024 року, але без проведення тендерів. Про це «20 хвилин» повідомив заступник міського голови Владислав Стемковський.

Щодо витрат, то зі слів пана Стемковського, остаточної суми виконання робіт не визначили, адже підрядник продовжує ремонт. Але в п’ятому пункті договору журналісти «20 хвилин» знайшли орієнтовну вартість – 150 922 гривень.

За даними порталу YouControl, Борис Кульба – місцевий підприємець, зареєстрований понад 28 років тому. Основний вид діяльності – будівництво житловий і нежитлових будівель.

Журналісти «20 хвилин» промоніторили закупівлі і з’ясували, що ФОП «Кульба Борис Володимирович» є одним з постійних переможців у тендерах від управлінь та комунальних підприємств Тернопільської міської ради. Надаємо скріни з Prozorro.

Саме ця фірма отримує десятки, а то й сотні тисяч гривень за пониження бордюрів у Тернополі, установлення малих архітектурних форм, ремонт пішохідних доріжок у парку «Сопільче», аварійних сходів у садочку, а також стели та лавок.

 

Читайте також:

Оновили сходи неподалік «Циганки»: як виглядають зараз?

Як рухаються справи з ремонтом моста в Теребовлі (ФОТО)

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Наталія

    Зараз оруть, що тротуар не відремонтований, потім будуть орати, нащо тротуар ремонтують, гроші на ЗСУ треба
  • Volodymyr.

    Всьо робиться аби гроші спиз..ти

keyboard_arrow_up