Партнер рубрики Події

За лікарняні тернополян платитимуть без змін

Через зміни у законах виплати за лікарняні будуть здійснювати за новою схемою, але ці зміни зачеплять лише бухгалтерів, запевняють у Фонді соціального страхування.

Більшість тернопільських бухгалтерів чули про зміни у нарахуваннях, але як їх нараховувати, поки що не знають. На загальних зборах працівників однієї зі шкіл-інтернатів зібрали працівників та повідомили, що з 1 січня лікарняні, які тривають більше п’яти днів, оплачувати не будуть.
- Коли я це почула, то була дуже обурена, адже тепер на лікування потрібно потратити цілу купу грошей, а тут ще й виявляється і лікарняні не будуть оплачувати, - говорить працівниця школи-інтернату Людмила Хмелик. - Хоч бери та не хворій чи що!
Бухгалтери, щоб не мати мороки з виплатами, йдуть на хитрощі.
- У нас був випадок, коли одна з наших працівниць у січні лягла у лікарню і лікування розтягнулось на 21 день. Щоб не чекати, коли нам відшкодують гроші з Фонду соціального страхування, ми порадили жінці замість одного лікарняного відкрити аж три, - розповідає бухгалтер одного з тернопільських підприємств пані Олена (прізвище просила не називати - прим. ред.). - Тобто, лікарняні їй відкривали у понеділок і закривали у п’ятницю. Якраз виходить п’ять днів. І так три рази.
Але, звісно, так будуть платити не всім працівникам, бо тоді навіщо платити єдиний внесок до фондів, продовжує вона.
Не знає, як точно нараховувати лікарняні виплати і бухгалтер із десятирічним стажем одного з тернопільських підприємств Людмила Володин.
- Про зміни я чула, але толком ще нічого не знаю, бо жодних офіційних роз’яснень ще не було. Та й за цей період у нас ніхто довго не хворів. Тому детально про такі виплати я не дізнавалася, - говорить пані Володин. - Але наскільки я чула, для працівників нічого не зміниться. Буде інша робота для бухгалтерів.
У Фонді соціального страхування запевняють, що для звичайних громадян жодних змін при виплаті лікарняних справді не буде.
- Механізм виплати дійсно змінився, але лише для роботодавців, - говорить директор Тернопільського міжрайонного виконавчого фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Ірина Хома. - Перші п’ять днів лікарняного оплачує роботодавець, а решту, якщо людина є застрахованою, оплачуємо ми. Відшкодування виплат відбувається протягом десяти днів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    А за лікарняні тернополяни платитимуть без змін?Чи може зміни будуть?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up