Партнер рубрики Події

Переможець "Рибальських посиденьок" у Тернополі упіймав більше 30-ти рибин

Переможець "Рибальських посиденьок" у Тернополі упіймав більше 30-ти рибин
Петро Прокопенко упіймав найбільше риби на „Рибальських посиденьках” у суботу, 9 липня, на Тернопільському Ставі. Також чоловік упіймав найменшу рибину.

На другому місці – Буць Павло. Він зловив 440 г риби. А на третьому – Остап Андрійчук з уловом вагою 280 г риби. Також він упіймав найбільшу рибину.
А першу рибу на „посиденьках” упіймав Назар Шевченко.
Змагання рибалок проводив тернопільський Ротарі Клуб та Медіа Корпорація RIA до Дня рибалки та нового ротарійського року, який традиційно відзначають на початку липня. Цього дня підсумовують зроблене за рік, проводять рибальські змагання, частують юшкою, а також переобирають президента клубу.
Займається спортивною риболовлею
На „посиденьках” Петро Прокопенко впіймав більше 30 невеликих рибин. Увесь улов заважив пів кілограма. Чоловік пояснює, що погода цього дня не сприяла риболовлі: дув вітер, на Ставі були сильні хвилі. А взагалі пан Прокопенко рибалить вже більше десяти років. Останні три роки він також займається спортивною риболовлею, представляє нашу область на Чемпіонаті країни.
- З найбільших моїх уловів – карп вагою 12 кг, якого я упіймав на нашому Ставі, - продовжує чоловік.
Тернополянка Ксенія Олійник з батьком Олександром теж брала участь у риболовецьких змаганнях. Вона зловила рибу, щоправда, за три хвилини до початку змагань, тож її улов не зарахували як перший.
- Трішки жаль. Але все одно я задоволена, що брала участь у цих змаганнях. Я з семи років ходжу з батьком на риболовлю. Зазвичай ловимо рибу в Сереті в парку „Топільче”, - розповідає Ксеня. – Якби змагання були там, то, думаю, ми б виграли, адже приносимо з гідропарку інколи по 3-4 кг зловленої риби. А тут, на Ставі, був вітер, тож риба не дуже ловилася. Але всеодно змагання цікаві та веселі, наступного року знову прийдемо.
Найменший рибалка ловив із сім’єю
Бориско Душніцький на „Рибальських посиденьках” став одним із наймолодших учасників. Він із мамою Наталією та батьком Віктором вже другий рік поспіль приходять на змагання.
- Минулого року він вперше брав участь у „посиденьках”, йому сподобалось. Тоді син навіть отримав у подарунок вудку. Тож тепер рибалить із нею. Взагалі, у нас - рибальська сім’я, - розповідає Наталія Душніцька. – Віктор давно захоплюється риболовлею і мене привчив до цього заняття. Разом їздимо рибалити на Івачеві. Буває, можемо упіймати і 4 кг карасиків. З неї готуємо рибні котлети та інші страви.
Минулого року пані Душніцька отримала кубок як єдина жінка-рибалка.
- Кожного року приходу на ці змагання, бо тут – цікаво, - говорить найстарший учасник змагань Ярослав Сцібан (71 р.). – Сам я ловлю рибу з п’яти років. Я виріс в Чортківському районі біля річки Нічлави, то там і рибалив.
Більшість учасників – з Тернополя
Загалом, в „Рибальських посиденьках” взяли участь 46 осіб. Більшість із них – тернополяни. Але був і житель Феодосії, який приїжджає до Тернополя спеціально на змагання вже другий рік поспіль, каже організатор „посиденьок”, член Ротарі Клубу Богдан Шонь. Змагання проводили вже всьоме.
- Я й сам рибалю вже 58 років. Найбільший мій улов був на нашому Ставі. В дитинстві я упіймав тут щуку вагою 7 кг, - пригадує Богдан Шонь. – А взагалі люблю рибалити на Сереті біля Залізців, Вертелки Чернихова.
У вільний час з хорошою компанією любить порибалити і президент тернопільського Ротарі Клубу Ростислав Пинда. Якось він здобув перемогу і в одній із номінацій „посиденьок”. Але цьогоріч не змагався, адже займався організаторською роботою.
- Зазвичай рибалимо на ставі в Тернополі або в Івачеві, - додає партнер змагань, представник магазину „Рибак” Олег Дида. - Я очолюю Федерацію спортивного рибальства Тернопільської області. Тож вирішив підтримати такий хороший захід, як „Рибальські посиденьки”, аби заохотити тернополян, і молодь, зокрема, займатися риболовлею.

Відео дня
>


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    Просто ппц, люди тішаться(((((...., я рибак з 20 - ім стажом і я плакати хочу що виграв улов з "30-ти рибин вагою пів кіло"(((((. І смішно і грішно), куда котиться наше озеро.....

    Anonymous reply Anonymous

    Да Толік настає рибна криза
  • Anonymous

    280 г риби. Також він упіймав найбільшу рибину. То найбільша скільки заважила десь грам на 50 йопт певно ше їдять

    Anonymous reply Anonymous

    хахахаха
  • Anonymous

    Та сама китайска але за більші гроші,бо все привозять із китаю якщо не віриш подивись на бірці?Хіба що флагман наш. Так само купляв задню зірку до ровера пішов в магазин там ціна 120 грн. а на базарі така сама 60 грн. от і маєм різницю. Я не кажу що все можна купляти на базарі але в тих магазинах можна купити дещо фірмове я наприклад жилку купляю тільки в магазині бо на базарі вона перемерзла.
  • Anonymous

    в тому рибаку ціни шо капец які високі

    Anonymous reply Anonymous

    Але й не базарна китайська снасть якій гріш ціна.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля по 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції 21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up