Партнер рубрики Події

Проїзд у тернопільських тролейбусах подорожчає до однієї гривні

Проїзд у тернопільських тролейбусах подорожчає до однієї гривні
Проїзд у тролейбусах у Тернополі подорожчає. Якщо нині квиток коштує 85 копійок, то невдовзі ми будемо платити - 1 гривню.

Питання про підняття ціни на проїзд винесли на громадське обговорення. Пропозиції у письмовій формі можна присилати на ім"я мера, начальника управління транспорту чи директора тролейбусного депо, пояснює начальник управління транспорту і зв"язку міської ради Ігор Мединський (48 р.).
- Візьмемо до уваги всі письмові та усні заяви та пропозиції, які надійдуть від тернополян, - каже пан Мединський. - Однак остаточне рішення прийме виконком після відкритих громадських слухань, які відбудуться після травневих свят.
Дату та місце проведення колективних слухань з питань підняття проїзду у тролейбусах повідомлять додатково, обіцяє він.
Ігор Мединський переконаний, що тернополяни підтримають ініціативу міської ради, оскільки тролейбусне депо у Тернополі перебуває у кризовому стані.
- Щоб не втратити найекологічніший та найдешевший транспорт міста, потрібно підтримати цю пропозицію, - запевняє він.
Зі слів начальника управління, собівартість перевезення одного пасажира становить 1грн. 16 коп. Коштів для доплати у міському бюджеті немає, каже пан Мединський. Підняття ціни на проїзд потрібне не для покращення технічної бази депо, а для того, щоб не збанкрутувало підприємство.
Нагадаємо, що проект рішення про збільшення проїзду у тролейбусах прийняв виконком міської ради 23 квітня. Одногривневий проїзд в тролейбусах мають жителі Львова, Запоріжжя, Донецька, Дніпропетровська. Таку ж ціну, ймовірно, з травня платитимуть у Вінниці та Хмельницькому.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Anonymous

    коли тролейбуса треба чекати по пів години, то раціональність його як транспорту і можливість розраховувати свій час, користуючись ним - падає до нуля. Так чи інакше зараз тролейбусами їздять переважно пенсіонери та студенти, які однаково мають пільги. То підняття до гривні - мало що змінить. Все одно маршрутки свою ціну не опустять вже в жодному разі, не зважаючи на собівартість перевезення і відсутність сервісу. Система "ніпель" з цінами у нас працює відлагоджено. Не хочеться, щоб "рогаті" "вимерли" і були порізані на брухт, як найперший тролейбус в Тернополі (музеї в нас не створюють, лише можуть закрити)...
  • Anonymous

    Не маю нічого проти плати за проїзд 1 грн. в новому тролейбусі, але в тролейбусі, який вже ледве їде, скрізь дири, і страшно навіть сідати, їхати ха 1 грн. не збираюсь.
  • Anonymous

    Я не розумію за що там піднімати оплату! Може за сервіс кондукторів, які постійно стають тобі на почищене взуття або за те, що вони постійно викрикають і здачі не віддають? Купіть нормальні тролейбуси (щоб коли падає дощ в мее голова в них не була мокра) і тоді вже й піднімайте ціни!
  • Anonymous

    Шановні тернополяни, читачі та редакція 20 хвилин! Давайте запропонуємо меру (напишемо листа), щоб примусово поставили у всіх, без виключення, маршрутних таксі кондиціонери!!! Я думаю літом кожен стикається з проблемою жари і невиносимості в маршрутках! Напириклад в Європі (Італія, Іспанія) всі громадські транспорти обладнані кондиціонерами... А перевізники заробляють великі гроші на вартості проїзду 1,50грн. незважаючи що собівартість набагато менша...

    Anonymous reply Anonymous

    ага і шкіряні крісла з масажером.

    Anonymous reply Anonymous

    ідея клас! но фантастика!

    Anonymous reply Anonymous

    Давайте запропонуємо меру не красти, і заступникам його не красти, і жити лише на зарплату. Наївні... Гнати брудною мітлою все це бидло потрібно, бо скоро педалі вставлять для пасажирів у тих ржавих тролейбусах, щоб самі крутили і їхали. Що вибрали собі , то і маємо. Африка відпочиває, там вже цивілізація, а в нас жо-а.

    Anonymous reply Anonymous

    ви думаєте що можна змінити знизу, тіпа як ленін вчив "низы не могут верхи не хотят" тут абсолютно інша ситуація- в нас менталітет ВПЛИВУ ЗВЕРХУ. все зміниться якщо на самому верху до влади прийде людина з європейським мисленням і тоді з всім авторитетом своєї влади наведе порядок від верху до низу, просто заставить всіх: бидло-не-бидло всі будуть виконувати те що їм наказують, ТОДІ І ПРИЙДЕ В УКРАЇНУ ПОРЯДОК.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля по 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції 21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up