Партнер рубрики Події

Мер чекає ваших "фе" і пропозицій до проектів рішень сесії

Мер чекає ваших "фе" і пропозицій до проектів рішень сесії
Сергій Надал
Вносити свої пропозиції та зауваження до проектів рішень сесії міської ради можуть тернополяни та громадські активісти.

До цього їх закликає міський голова, аби уникнути конфліктів під час сесії міськради, яка відбудеться 6 червня. Нагадаємо, попередня 47-ма сесія міськради 25 квітня проходила під супровід гучного пікету і бійки.  

Всі питання, як каже мер, оприлюднені на сайті тернопільської міськради rada.te.ua в розділі "Доступ до публічної інформації. Проекти рішень та порядки денні засідань сесії міської ради".

- Більше 20 днів була можливість їх дивитися, - каже Сергій Надал. - Але сьогодні я б хотів ще раз нагадати всім активістам та громадським організаціям, всім тернополянам, хто має зацікавленість до тих питань та порядку денного: будь-ласка, перегляньте кожен з цих проектів рішень. Якщо в когось із вас є зауваження, претензії до цих проектів, прошу упродовж 3-4 червня надайте свої письмові зауваження та пропозиції. І ми 5 червня проведемо відкриту нараду зі скаржниками, які напишуть заяви про те, що з чимось не згідні. Запросимо тих людей, питання яких виноситься на сесію, запросимо журналістів і зберемо депутатську комісію. На цій публічній нараді обговоримо питання, яке виноситься  і до якого є зауваження. За результатами цієї наради приймемо рішення, чи це питання має виноситися на сесію і прийматися, чи можливо його варто доопрацювати чи взагалі зняти.

Відео дня

Щоправда, в згаданому мером розділі "Доступ до публічної інформації. Проекти рішень та порядки денні засідань сесії міської ради" станом іще на 13.40 год. 3 червня у відкритому доступі були лише порядки денні останніх сесій і назви проектів рішень, які будуть розглядати. Проте вже о 16.30 прес-служба мера підказала нам, що тексти проекти рішень нової сесії на сайті таки є. І дивним чином, вони там і справді були. Для бажаючих переглянути, дивіться тут: http://rada.te.ua/normativnie-dokument/dostup_do_publichnoi/10264.html. 

- Є орієнтовний порядок денний сесії, який складається з 184 питань, які оприлюднені і будуть роздаватися депутатам, як цього вимагає діюче законодавство, - пояснював на прес-конференції Сергій Надал. – Оскільки традиційно з більшості питань, які виносять на сесії всіх міських та сільських рад є питання земельного законодавства, і ця сесія не є виключенням.

Зі 184 питань порядку денного, 166 питань стосуються земельного законодавства, продовжує міський голова. З них - 69 питань стосуються закріплення земельних ділянок за власниками гаражів, 34 - під  існуючим житлом, 13 питань стосуються продовження діючих договорів оренди під існуючі об'єкти нерухомості, 4 земельні ділянки, які виносяться на аукціон для продажу, 29 рішень, які приймають у зв'язку зі зміною рішень чи власників тих чи інших об'єктів нерухомості, 4 питання стосуються об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, 8 питань  - це внесення технічних змін у раніше прийняті рішення.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    роззуйте очі http://www.rada.te.ua/normativnie-dokument/dostup_do_publichnoi/10265.html
  • Anonymous

    чому в порядку денному жодного пункту не має про незаконні забудови,про які говорили мешканці на минулій сесії?
  • Anonymous

    я особисто завтра подам питання відповіді на які хотілось би почути на сесії.. однак сумніваюсь що їх внесуть в порядок денний
  • Anonymous

    А шоу провокує мер, бо до сьогодні проекти рішень не були опубліковані і не опубліковані і на зараз. був опублікований лише плорядок денний. крім того оголошення про проведення сесії було опубліковано лише 27 альбо 28 травня. Отак нас мають за лохів. Але громада буде боротись з місцевим Яником.. Правда завжди переможе рано чи піздно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля за 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up