Партнер рубрики Події

Тернополян вербували воювати на боці терористів

Тернополян вербували воювати на боці терористів
Вербувальники пропонували жителям Тернопілля оплату 1500 доларів США на місяць за участь у незаконних збройних формуваннях, а також винагороду за кожного вбитого українського військового, знищену техніку та блокпости.

Управління СБУ в Тернопільській області затримало осіб, підозрюваних у вербуванні бойовиків для участі в бойових діях на сході України на боці терористичних угруповань ДНР та ЛНР.

25 липня під час безпосередньої вербувальної пропозиції двом мешканцям Тернопільщини, співробітниками вітчизняної спецслужби затримано кількох злочинців, котрі, за вказівкою спецслужб Російської Федерації, здійснювали підбір та вербування громадян України для участі в бойових діях на Сході держави. Попередньо встановлено, що сформовану групу найманців планувалося доставити до кордону з Республікою Білорусь, де її повинні були зустріти співробітники спецслужб Російської Федерації та переправити у військовий табір підготовки найманців у м. Ростов-на-Дону.

Вербувальники пропонували жителям Тернопільської області оплату 1500 доларів США на місяць за участь у незаконних збройних формуваннях, а також винагороду за кожного вбитого українського військового, знищену техніку та блокпости.

Відео дня

Як повідомили у секторі взаємодії із ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області, стосовно вказаних осіб обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. На підставі достатніх даних УСБУ зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Тернополянин

    За гроші пару придурків можна знайти. От в Прикарпатті Гецка завербували - пише час від часу пости і дає інтерв'ю. Такий собі Вітренко але ще більш збочений) Може і навіть тут на форумі виписує. Деякі пости наводять на таку думку) Добре що зловили і надавали під дихало. Більше вони сюди не приїдуть.

    12345 reply Тернополянин

    Напевно усе значно простіше: у спецслужбовців горів план по розкриттю злочинів, а тут  набиралась команда заробітчан у Білорусь...
  • Олег

    Брехня і самопіар мєнтів? Де фото-відео, де докази??? Пусті слова!
  • Маховик правди

    Найшли де агітувати я ще дивуюсь ,що вони живі лишилися бо з такими пропозиціями вони довго не протягнули або стали б інвалідами .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up