Партнер рубрики Події

На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися

На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися

У Тернополі біля драмтеатру працює вакциальний автобус. Усі охочі тернополяни можуть зробити безкоштовне профілактичне щеплення. Що для цього потрібно? Перевірили журналісти «20 хвилин».

 

До Всесвітнього тижня імунізації на Театральному майдані облаштували мобільний пункт вакцинації. Тернополян запрошують зробити профілактичні щеплення від дифтирії і правця, а також COVID-19.

Станом на 13 годину вакцинувались приблизно 25 людей.

Журналіст «20 хвилин» також зробив щеплення. Це зайняло не більше 5 хвилин. Перш ніж вакцинуватися, потрібно заповнити анкету та підтвердити згоду на вакцинацію. При собі потрібно мати лише документ, який посвідчує особу.

Відео дня

Після цього медики роблять щеплення. 

– Більшість людей приходили щепитися від дифтерії і правця. Вона легко переноситься організмом людини. Єдиний побічний ефект – може бути біль або неприємне відчуття через укол. Від COVID-19 може бути більше побічних проявів, такі як головна біль, слабкість. Але вони швидко минають, – каже медична сестра Маря Кулява. 

Медики радять щеплюватися від дифтерії та правця щодесять років у дорослому віці, оскільки це небезпечні для здоров'я та життя хвороби. 

Генеральна директора ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Оксана Чайчук розповідє – в області діють вакцинальні автобуси. Вони їздять до різних громад та населених пунктів, де мешканцям важко дістатися найближчої лікарні для вакцинації. 

На Театральному майдані вакцинуватимуть охочих орієнтовно до 17:00. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ярослава

    Чим більше антивакцинаторів, тим менше антивакцинаторів)))
  • Талі

    Хай краще  людям зроблять тепло в хатах піднімуть пенсії і зарплати не буде ні правця ні ковіду. БРЕхуни.
  • Богуслав

    Краще кошти на допомогу зсу використати,  цих уколізаторів на передову помагати пораненим .
  • Талі

    Відмивання грошей і повний. Абсурд.

keyboard_arrow_up