Партнер рубрики Події

Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям

Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям

Шахраї використовують схему виплат 6500 від держави, хоча ця державна програма давно припинила свою роботу. За цією схемою жителька Тернопільського району втратила понад 32 тисячі гривень.

Невідомі спустошили електронний гаманець жительки Тернопільського району на 32321 гривню. Про це повідомили в поліції Тернопільської області.

— Ще на початку квітня до 39-річної жінки зателефонувала невідома і повідомила про те, що вона потрапила у список для отримання матеріальної допомоги від держави. Співрозмовниця розповіла про умови, які потрібно виконати, аби на електронний гаманець надійшло 6500 гривень, — йдеться у повідомленні. — У ході спілкування додзвонювачка отримала особисті дані потерпілої, а після цього сказала продиктувати номер, який їй надійде в СМС-повідомленні. Жінка все виконала всі умови та стала очікувати на допомогу. За деякий час вона вирішила перевірити, чи надійшли гроші, але зайти в банківський мобільний додаток не змогла.

Зателефонувавши на гарячу лінію дізналася, що коштами з її рахунку заволоділи сторонні особи. Невідомі спустошили електронний гаманець на 32321 гривню.

Відео дня

Жінка звернулася за допомогою до правоохоронців. Кіберполіцейські перевірили номер, з якого телефонували потерпілій, і з'ясували, що його власники причетні уже до 181 аналогічного злочину.

Триває слідство.

— Шахраї використовують схему виплат 6500 від держави, хоча ця державна програма давно припинила свою роботу, — наголошують в поліції. — Закликаємо вас не відвідувати підозрілі сайти, не вводити конфіденційну інформацію у пропоновані поля на незнайомих сайтах, слідкувати за встановленням захищеного з’єднання HTTPS, не вводити на підозрілих сайтах логіни та паролі від додатків банків, дані картки, е-мейл, паролі підтвердження операцій, — зазначають правоохоронці.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що тернополянка хотіла приворожити хлопця і втратила шалені гроші.

 

Читайте також:

Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна

Тернополянин віддав шахраям 45000 гривень, купуючи талони на пальне

Тернополянка хотіла приворожити хлопця, а втратила шалені гроші

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up