Партнер рубрики Події

Я знов спитаю: де, ***ть, профспілки?

  • Шкула Андріко
Я знов спитаю: де, ***ть, профспілки?
Профспілки, в тому вигляді в якому є — пухлина яку або лікувати або видаляти.
Поясню свою позицію. Ці організації мають все для ефективної роботи в напрмку відстоювання прав трудящих, так сказать. Тут вам і штат і повноваження і важелі впливу і фінансування. Натомість замість дяти, приміром в лобіювангні питання підняття ЗП співрозмірно до інфляції (БО ТО ЇХ ЗАВДАННЯ), вони просто існують. Існують за кошт профспілкових внесків, дерибанять соціальні блага (путівки, оздоровлення, допомогу) між своїм, користуються (часто для комерції) майном.

Ви гляньте як в світі. Підянли пенсійний вік — профспілки вивели тисячі, розглядають закон про збільшення трудового часу — профспілки виводять тисячі, не піднімають зп — профспілки виводять тисячі і оголошують протести. А внас....

Чекати він них активної помочі, вважаю, не варто. Тому моя вам порада- напишіть заяву з відмовою від сплати профспілкових внесків, бо існування тої організації як: «Мертвому кадило», «Мертвому — припарки», «Возу п'яте колесо», «Зайцю — стоп сигнал».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Профспілка моєї організації для  мене, як мами, дала одноразову допомогу раніше,але, вийшовши з декрету після трьох дітей, не захистила і допустила скорочення, хоча вакансії різні там були і є зараз. Тепер я безробітна(хоч і віддала тій роботі 10 років).
  • Anonymous

    Ой, шановний автор, ви, мабуть америку людям відкрили, розказавши, що трудящі мають права. Хіба мають? 99% людей думають, що в них тільки обов'язки. Наприклад, працювати задарма понаднормово і цілювати пану руку за те, що сьогодні він мав таку милість їх не звільнити.

    А якщо без сарказму, то нас будуть захищати тільки тоді, коли ми самі себе почнемо поважати і захищати.
  • ПРАВДА

    А в чому користь від профспілок? Роз'ясніть.

    Анонім reply ПРАВДА

    А в чому користь від органів місцевого самоврядування, чи наприклад, лікарень? Прочитайте статут, якщо чиясь профспілка не працює, будь-ласка не говоріть загалом, можу навести безліч прикладів як вона допомогла мені і безлічі моїх знайомих.
  • Олег Грушицький

    Раджу автору статті прочитати історію створення профспілок, і уважно проаналізувати, що змінилось завдяки профспілкам. З чимось згоден, але чи не ви обираєте керівництво профспілок і не ви делегуєте їм захищати ваші права? Якщо є проблема, її потрібно вирішити на місці, є потреба замінити керівництво - збирайте збори і міняйтне. А виходити з профспілки - нісемітниця. Щоб виводити тисячі потрібен лідер і свідомі люди, які за ним підуть, і тут знову проблема не керівництва, а людей: бачили кого обирали, а коли вам тоді було всерівно, то чого аж тепер стали такими свідомими. І моя порада: якщо є хоч невелика підтрмка від колективу, зробіть збори і самі очольте ту профспілку, багато хто може заважати і ставити палки в колеса, а народу потрібен той хто буде працювати і старатись. Хто не хоче, завжди буде шукати відмовок, а хто ж хоче буде шукати можливість як зробити!

    Анонім reply Олег Грушицький

    багато написано правильно,але э купа нісенітниць,які з реаліями життя і профспілковою діяльністю немають нічого спільного.цікавопро які важелі впливу профспілок Ви говорите???таких практично немає.фінансування в профспілок-на рівні вимирання.Ви кажете що профспілки існують за кошт профвнесків(таки так-практично усі працівники профспілок працюють на півставки,а профвнески приходиться постійно вибивати-бо вищестояче керівництво давно уже забило на профспілки)чому Ви не пишите що частина профвнесків йде на Київ(а що відраховувати якщо не платяться профвнески???)соцблага-путівки,оздоговлення,допомога-брєд  сивої кобили-цих благ уже десятиліття немає,а про профспілкове майно-це взагалі...(нє може за радянських часів і було)короче те що профспілки нічого не вирішують-тут в точку,але саме визначення профспілок,їх роботу,завдання,безпосередні обовязки-автор взяв з радянського підручника 50-х років
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up