Партнер рубрики Події

На Тернопільщині - весняно-літня заборона на риболовлю

На Тернопільщині - весняно-літня заборона на риболовлю
Рибалити лише в спеціально відведених місцях та допомагати у боротьбі з браконьєрами закликають жителів Тернопільщини в управлінні рибоохорони.


Обмеження для рибалок, згідно з правилами любительського та спортивного рибальства, традиційно триватимуть з квітня до червня. Мета - охорона нерестуючої риби. Про це йшлось на засідання прес-клубу 23 березня.


- Хочемо повідомити наших рибалок, що з 1 квітня починається нерестова заборона на вилов водних живих ресурсів, - каже провідний іхтіолог управління рибохорони в області Інна Гоч. І триватиме вона до 10 червня на всіх водних об’єктах області.
Рибалити, за словами пані Гоч, у період нерестової заборони можна лишень однією донною вудочкою з одним гачком або спінінгом з берега. Тобто, більше знарядь лову при собі мати не дозволяють. Окрім того, під час нересту підпадають під заборону й певні види робіт на водоймах.
- У цей період заборонено поглиблювання дна, випрямлювання русел, видобування гравію і взагалі роботи, які порушують спокій водних живих ресурсів, - додає Інна Гоч. - Заборонене у цей період пересування плавзасобів, окрім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних живих ресурсів.
Проінформувала іхтіолог й про дозволену ділянку на Тернопільському ставі.
- Дозволена ділянка лову від бази спортивного товариства “Гарт” до причалу катера навпроти готелю “Тернопіль”, включно з водоймою “Чайка”, - наголошує пані Гоч. - Традиційно, як і у минулі роки, ми дозволяємо рибалкам-аматорам рибалити у цих місцях обмеженими знаряддями лову.
Ділянок, на яких дозволена риболовля під час нересту, є по декілька у кожному районі. Адже присутність справжнього рибалки біля водойми перешкоджатиме браконьєрству, пояснюють фахівці. За порушення правил рибальства у цей період стягуватимуть штраф.
- Згідно зі статтею 85 кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення правил з громадян стягуватимуть штраф у розмірі 51-170 гривень, а з посадових осіб - 170-510 гривень, - каже провідний юрисконсультант Тетяна Назарук. - Грубе порушення правил рибальства тягне за собою адмінвідповідальність у вигляді штрафу 340-680 гривень з громадян і 510-850 гривень - з посадових осіб.
Про випадки браконьєрства тернополян просять повідомляти за телефоном 23-64-31.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    А місцеві в будь-який період з Глядок собі та і навіть на замовлення чинів з рибохорони сітами рибку беруть без проблем. Справедливості нема і скоро ще не буде.
  • Anonymous

    вдень ніхто не займаеться браконьерствомЮ а рибінспекторів можна побачити за роботою як зловлять чоловіка з 2 вудками . А чомк б не виіхати вночі в Івачів і подивитись як сітками перегороджують став. Винищення риби йде повним ходом. Звичайно вдень цікавіше ,хоч якийсь показник в роботі можна зробити.Хоча за великим рахунком це не ті браконьери. А скільки качок вночі з гнізд піднімуть, і качка на гніздо вночі не повернеться.Скоро і підводні мисливці появляться

    Anonymous reply Anonymous

    А по конкретніше можна надрукувати на яких водоймах і в яких місцях та межах можна рибалити на дозволені засоби лову. Тобто питання по всій Тернопільській обл. ну хоча б в радіусі 30-50 км. або на найбільших водоймах.

    Anonymous reply Anonymous

    Тільки на правому березі, від пристані теплохода до водно-спортивної бази.
  • Anonymous

    Бардак...
  • Anonymous

    А в гідропарку рибалити можна ????

    Anonymous reply Anonymous

    Не можна.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції 21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up