Партнер рубрики Події

Новини Тернополя: риби в парку Шевченка не буде

Новини Тернополя:  риби в парку Шевченка не буде
Ставовочок у парку Шевченка оновлять почистять та поглиблять, а мур довкола нього - відремонтують. Тож після робіт ставочок виглядатиме як “нова копійка”, обіцяє влада. Усе це роблять до чемпіонату з водомоторного спорту, який пройде в Тернополі.

Та, аби довести водойму до належного стану, її потрібно повністю осушити. Цим займаються уже три дні комунальники та рятувальники. Оскільки спускних шлюзів ставок не має, воду випомпують спецтехнікою, що коштує десятки тисяч гривень.
- Роботи з очищення дуже складні. Важливо, аби технікою не пошкодити асфальт та мур, який є навколо,- зауважує міський голова Сергій Надал. - По-друге, для цього необхідна значна сума витрат. Для цього ми залучаємо як бюджетні кошти, так і кошти меценатів.
Та є ще одна проблема — спуск води означає загибель всього живого у водоймі - одному з улюблених місць “полювання” місцевих рибалок. Вони й звернулись з наріканнями в редакцію.
- Водойма такого типу надто мілка, аби там було багато риби. Також немає там великих екземплярів. Просто риба не може виживати під час зимового та літнього мору. У першому випадку кисню не вистачає через лід, а в другому - через спеку, - пояснює завідувач кафедрою зоології Тернопільського національного педуніверситету Василь Кваша. - Проте певна кількість невеликої риби там є і вона, на жаль, загине. Тому людям, які проводять роботи, необхідно, як на мене, перш за все поглибити дно, а потім правильно зарибити водойму. Якщо усе вдастся, то рибалки знову зможуть виходити на відпочинок.
Щоправда, як наголосив пан Кваша — більш-менш нормальноих розмірів рибу там можна буде упіймати не швидше, аніж через два роки після зариблення. Не потішить риболовів вона й своєю кількістю, зауважує фахівець. Оскільки комунальники почистять дно, лускатій бракуватиме рослинної їжі. Але з часом і це нашагодиться. У будь-якому випадку до 2013 р. із вудочкою до водойми навіть нема чого йти — улову не буде, каже пан Кваша.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    В нас - буде, як завжди,- за державний кошт відреставрують острівець,ставочок, побудують кабачок, зариблять ставочок, - а потім назвуть ім*я супермена-бізнесмена, який ніби-то вложив в цю справу всі свої "нажиті непосильною працею копійочки" -- і віддадуть йому у власність(або в оренду на 50 років)... Претенденти на халявну власність- шикуйсь!
  • Anonymous

    реально парк зараз відновлють! Давно треба було! Ставок чистять, альтанку нову роблять! Люпота буде! Буде приємно прогулятися з коханою!
  • Anonymous

    ну нарешті його вже почистять! Не буде так штиняти!
  • Anonymous

    ХТО СКАЖЕ --- А ЗАРАЗ ТАМ РИБА БУЛА ?

    Anonymous reply Anonymous

    Ну якшо вважати щупачків по 30-40 см за рибу і невелику плотву також то риби як такої і не було. Тим більше що щупачка такого розміру все-таки варта відпускати це ж по суті мальок.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля по 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції 21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up