Партнер рубрики Події

Місць продажу проїзних квитків побільшає в 10 разів

Від січня проїзні місячні квитки на тролейбуси можна купувати в 30 точках мережі “Тернопіль преса” та їх партнерів. У кінці лютого-на початку березня продавати їх планують уже в 60-80 місцях реалізації преси.

Раніше проїзні квитки продавали лише в семи пунктах продажу від КП “Тернопільміськелектротранс”. Проте цих кіосків надто мало, визнає керівництво підприємства, їх робота не рентабельна, а можливості збільшити їх кількість самостійно – немає.

“Собівартість знизилась у 50 разів”

Саме тому комунальне підприємство уклало договір на розповсюдження проїзних із “Тернопіль пресою”.

Відео дня
class="MsoNormal" style="margin: 0cm 0cm 0pt">— Від цього виграють усі і, в першу чергу, тернополяни, — говорить директор КП “Тернопільміськелектротранс” Андрій Мастюх. – Наші кіоски, які працювали раніше, ми оновимо, а також на зупинках міста, та й в самому Тернополі, з’явиться багато пунктів продажу.

У планах на майбутнє керівники “Тернопільміськелектротранс” хочуть ввести в дію квартальні, а також річні проїзні як для громадян, так і для пільговиків. Продавати їх будуть також у всіх точках “Тернопіль преси”. Однак реалізації задуму мають передувати громадські слухання та затвердження виконкому. Відповідні документи на реалізацію ідеї зараз готують у КП. Наразі кіоски і розкладки “Тернопіль преси” успішно, як визнають комунальники, торгують місячними проїзними.

— Кількість продажів за січень, у порівнянні з груднем, – не зросла, але собівартість продажу квитків знизилась у 50 разів. З часом, думаю, буде ще краще, — каже пан Мастюх. – Ми прагнемо реалізовувати більше квитків, пропагувати користування комунальним транспортом, який є екологічно чистим, дешевим і стабільним.

“Звичайно, добре...”

З 18 лютого, окрім продажу квитків у місцях реалізації преси, почне діяти й кур’єрська доставка проїзних квитків юридичним і фізичним особам. Для цього підприємствам міста розішлють відповідну інформацію з усіма номерами. Також там буде й інформація про всі місця продажу квитків у Тернополі. Жителів міста інформуватимуть у ЗМІ, а також із допомогою оголошень у салонах тролейбусів. До речі, коли юридична особа купить п’ять і більше квитків одночасно, наприклад для своїх працівників, то отримає знижку в 2-3%, зазначають в адміністрації “Тернопіль преси”.

— Купити проїзні квитки тепер буде легко та зручно, крім того, на зупинках не буде старих кіосків, частина з яких не працює, а частина перебуває в жахливому стані, — розповідає керівник “Тернопільміськелектротрансу”. – КП отримає більші заробітки, тернополяни — зручність, місто – естетику. Ми ж зможемо продавати на зупинках разом із квиточками й газети. Та й нові робочі місця з’являться для людей.

Тернополяни зміни сприймають позитивно. Проте частина людей, з якими спілкувалися кореспонденти, хочуть, окрім проїзних квитків, бачити в продажу й одноразові.

— Звичайно, добре, що тепер проїзні можна буде купити усюди, але я студент і хотів би квитків собі з запасом купити, а в тролейбусах більше п’яти продати не хочуть, — каже Іван Загорський. – Чого б їх не продавати також? Думаю, від покупців відбою не було б.

Квитки з часом, можливо, й з’являться в мережі “Тернопіль преса”, припускають комунальники. Однак наразі це питання лишень вивчають.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    ---а також річні проїзні як для громадян, так і для пільговиків.--- а пільговики не громадяни ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля по 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції 21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up