Партнер рубрики Події

Транспорту у вечірній період у Тернополі замало

Доїхати з "БАМу" на "Дружбу" після 21.00 - проблематично, а в зворотньому напрямку після 22-ї - майже неможливо.

Водії міських автобусів через відсутність пасажирів у межах міста, змушені більше години чекати на транспорт. На "гарячу лінію" редакції "20 хвилин" за перші дні листопаду надійшло кілька скарг від тернополян. Люди стверджують, що маршруток у місті значно поменшало. 
 Чекали годину
Особливо важко дочекатися транспорту у вечірню пору. На деяких маршрутах, як зазначають тернополяни, ввечері їздить один-два автобуси.
- На зупинці біля храму Святого Петра після 21.30 я більше 40 хвилин   чекав на автобус №19 маршруту, аби на "Дружбу" поїхати, - розповідає  тернополянин Степан Васула. - Змушений був їхати №13 з пересадкою в Центрі. До речі, якщо раніше маршрутки їздили кожні 10 хвилин, то тепер через 20. Така сама ситуація, якщо їхати з "Дружби". Автобуса №27 після 22-ї нема, а 19-й, якщо й ходить, то його майже годину чекати потрібно.
Кореспонденти перевірили скарги людей, і, як виявилось, вони обгрунтовані. Третього листопада о 21.00 ми прийшли на зупинку біля храму Святого Петра. О 21.15 приїхала маршрутка №13. Через пятнадцять хвилин - № 18. О 21.40 пасажирів знову підібрав автобус №13. Маршрутного таксі №19 не було. Не побачили журналісти й маршрутки №27, яка курсує в протилежному напрямку. Коли ж о 21.45 згаданий автобус ми побачили, відразу вирушили до зупинки біля технічного коледжу на Тарнавського, аби перехопити її. О 22.00 автобус приїхав на зупинку, але водій повідомив, що їде лише до залізничного вокзалу.
- Далі вокзалу не поїду, в мене свій графік, - сказав журналістам водій, коли ті поцікавились, чому він не хоче їхати. - Не знаю, може, за мною ще хто їде, то візьме вас.
За кілька хвилин повз зупинку проїхав ще один 27-й, але салон був порожнім. Тож автобус навіть не зупинявся. О 22.10 люди, яких на зупинці було близько десятка, сіли в автобус №19. Таким чином, журналісти, як і інші тернополяни, простояли в очікуванні транспорту більше години. Надворі в той час була мінусова температура.
"Це самовільні дії"
Такі дії перевізників - неправомірні, зазначають у міській раді. Лише мерія може змінювати графік руху транспорту, оскільки є замовником послуг, але аж ніяк не перевізники і тим паче, не водії.
- Це самовільні дії, такого надалі не буде, бо інформацію ми перевіримо, - зазначає в.о. начальника міського управління транспорту Степан Фронц. - Такі дії суперечать договору.
Разом з тим, пан Фронц повідомив, що уже найближчими днями відбудеться спільна нарада перевізників та керівників управління. На нараді обговорять новий графік руху транспорту на період епідемії, оскільки пасажиропотік  відчутно поменшав.
- Транспорт курсуватиме трохи рідше, бо в такій кількості автобусів нема потреби, - зазначає пан Фронц. - Але це не означає, що люди будуть відчувати дискомфорт. І в жодному випадку не буде ситуації, яку ви описали. Транспорту буде достатньо і їздитиме він за графіком. Тернополяни про зміни будуть поінформовані.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (30)
  • Anonymous

    ви пан фронц боїтесь їх заставити працювати за правилами, тому такий бардак,забирайте дозвола а охочих працювати по правилах буде багато, тільки надавайте їх без хабарів!
  • Anonymous

    гоша якщо ти тупий і не знаєш скільки є перевізників то ліпше мовчи бо їх більше як 100
  • Anonymous

    це можуть жалітися самі пенсаки бо тільки вони цілий день катаються і одна і таж людина на одній і тіж маршруці може прокататись 5-6 раз на день і тільки вони можуть скаржитись таксі пенсаків не везуть а на кому злість зігнатись як не на маршруці а чому ніхто не скаржеця на троліки він як іде то везе як худобу а як маршручик ризко затормозе то ви того шовера роздерли а автор тупак
  • Anonymous

    ви люди хворієте а водії зроблені із сталі іх можна обізвати як хочеш і за цілий день вас гадів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:45 Понад 9 тисяч випускників зареєструвалося на Тернопільщині для участі в основній сесії мультитесту 21:00 Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі 20:00 Майстриня зі Збаража створює обереги для військових за традиціями січового стрілецтва та вояків УПА 19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up