Партнер рубрики Події

На Тернопільському ставу розпили 20 літрів вина (ВІДЕО)

На Тернопільському ставу розпили 20 літрів вина (ВІДЕО)
Майже півсотні рибалок, серед яких і діти, зосереджено стежать за вудками на Тернопільському ставу. На березі димлять багаття, де готують уху та глінтвейн.

 

Чоловіки в помаранчевих і зелених жилетах ходять по льоду та щось нотують у блокнотах - так відбуваються змагання рибалок “Ловися рибко”, які проводили на Ставу.
Цьогорічне місце для змагання - традиційне. Це ділянка криги навпроти готелю “Чайка” та заводу “Опілля”. Але саме змагання незвичайне, його присвятили засновнику риболовецького спорту в області - професійному рибалці та судді I-ої категорії Георгію Кучерявому, який помер наприкінці 2009 р. Тривають змагання під патронатом обласної федерації рибного спорту. Судді ж змагання - загалом працівники рибінспекції.
“У змаганні - 12 дітей”
Розпочинається змагання о 9.00 31 січня. Рибалки з Тернополя та гості з районів отримують свої номерки та розходяться по секторах. Їх організатори змагання завчасно виділили жилкою з прапорцями. Учасники бурять ополонки, сідають і насаджують на гачки наживку, судді також йдуть контролювати свої ділянки. Настрій у всіх хороший. Рибалки жартують, розмовляють. На кризі біля секторів збираються глядачі.
- Погода просто чудова. Настрій в учасників теж прекрасний, тож змагання буде приємним для усіх, - каже головний суддя змагань, суддя першої категорії Микола Рюмін. - Є 42 учасники: 30 дорослих і 12 дітей. Змагання відбувається за командним заліком. По троє чоловік у команді. Тобто змагатися буде 10 дорослих команд та 4 дитячі. Згідно з правилами, учасники однієї команди сидять у різних секторах, аби все було справедливо. Тобто, ми маємо 4 сектори. Правда, діти перебувають в одному, так і нам, і їм зручніше. Переможе команда, улов якої заважить найбільше. Але нагородимо і найкращого рибалку.
Змагання проводили у спокійній атмосфері – мовляв, спокій – запорука успіху. Але, як побачив кореспондент, найменші учасники зуміли поєднати риболовлю з іграми – ліпили сніговика. Найменші учасники: брати Віктор (4 р.) і Микола (5 р.) Юркові, самостійно зловили маленького окунця.
- Я участі в змаганні не беру. Виступаю, скоріше, як тренер, - напівжартома каже батько малюків Сергій Юрков. - І найголовніше, що Віктору та Миколі це заняття подобається. У такому віці довго на місці не посидиш, але ж намагаються. Цілком зосереджено пробували бурити ополонку, наживку насаджувати. Можна вважати, що зимова риболовля уже наше сімейна традиція.
“По 50 “рибальських” грамів”
Була серед учасників змагання і восьмирічна дівчина. Вона також “полювала” у секторі для дітей. Для юної Олександри Яровенко це вже друге в житті зимове змагання.
- Я уже впіймала дві рибини, - хвалиться Олександра. - Мені дуже подобається брати участь. І в майбутньому буду змагатися. Зі мною прийшли дідусь і бабця. Вони - моя група підтримки.
І справді, змагання “Ловися рибко” чимось нагадували сімейне свято. У секторах учасники перебували самі, а за лінією сектора - їхні родичі.
- Мене кум запросив. Зараз він рибалить, а потім ми ту всю справу за рибальською традицією відсвяткуємо, - розповідає вболівальник одного з учасників, Павло.
Деякі учасники випивали “по 50 грамів”, не відходячи від ополонки.
- То для настрою і захисту від холоду вживають, - жартома каже головний суддя Микола Рюмін. - Просто зустрічаються знайомі, друзі, а сидіти довго. А взагалі після змагань буде невеличке частування.
Наймолодшим дали “паспорт”
Але були серед учасників і на 100% зайняті риболовлею.
- Я зловив щучку на 300 грамів, яку зважили та випустили. А ще 15 невеличких рибин маю. Непогані успіхи й в моїх колег по команді, - розповідає учасник із Теребовлі Сергій Омельчук. - Тож маємо усі шанси перемогти. Щоправда, клює сьогодні не дуже. Але все ж щось та й ловиться.
Однак перемогти команді з Теребовлі не вдалося - вони стали другими. Першість здобула Тернопільська команда “Тернофіш”. Серед дітей найкращими визнали “Непосид”, а в особистому заліку відзначили тернополянина Руслана Грицина.
Закінчилося змагання о 13.00 після пострілу з ракетниці. Усі учасники пішли до суддів важити улов. Цікаво, що правила змагань не дозволяли ставити рибу на лід, аби вона не намерзала і не набрала у вазі. Здобич тримали виключно в пакетах. Переможці змагання отримали кубки та грамоти, а також приладдя для зимової риболовлі: вудки, жилки, котушки. А наймолодші учасники відтепер мають ще й “паспорти” риболовів - документи, де йдеться про їх участь у змаганні та зазначені категорії.
Участь у змаганні була платною - 50 грн з людини. Ці кошти організатори використають для початку будівництва невеличкого пам’ятника Георгію Кучерявому.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    Мда... а потім читаємо статті: За допомогою Глісера Марс 700 було врятовано... однак декого і не вдалось..."
  • Anonymous

    Шкула поставив перед собою завдання споїти все місто? Минулого тижні він розпивав із автолюбителями та ДАІ, цього - з рибалками, хто наступний?
  • Anonymous

    Дуже сподобалась не цензурна лайка яку чули діти протягом проведення змагань.Майстерність водіння автомобілля по став також входило в сценарій проведення . Особливо вразила процедура нагородження учасникі - декого тримали під руки після тих 400-500гр. Виконання закону про вживання алкоголю в громадських місцях . це відповідає рівню передового села, а не єропейського міста!!!
  • Anonymous

    А хіба не "став" не відміняється правильно як "на ставі"? А не "на ставу"

    Anonymous reply Anonymous

    Став відмінюється правильно як ЗаСТАВНий.Який мер-такі змагання.Про що ще можна говорити.

    Anonymous reply Anonymous

    ЦІКАВЕ ВІДЕО! ПОБІЛЬШЕ ТАКИХ ВІДЕО! А КРАЩЕ ВЗАГАЛІ НЕ РОЗМІЩУВАТИ ТАКЕ ВІДЕО (3 СЕК)!

    Anonymous reply Anonymous

    ПЗдц а в газеті пишуть " На Ставу гріли вино і зварили 20 літрів ухи" ))) Ви там розберіться з тим))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up