З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни

З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни

В Україні з 1 травня змінилися деякі правила дорожнього руху (ПДР). Відтепер ближнє світло фар або ходові вогні за містом потрібно вмикати завжди. Також змінилися правила щодо перевезення дітей

Відповідні зміни до ПДР було внесено постановою Кабміну №1105 від 20 жовтня 2023 року. Про це повідомляє видання Новини Live 

За словами представника уряду в парламенті Тараса Мельничука, зміни до ПДР були внесені для того, аби наблизити законодавство України до законодавства Європейського Союзу.

— Передбачено обовʼязок вмикати під час руху на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар, — написав він у Telegram.

Відео дня

Який штраф передбачено за порушення правил

Раніше таке правило діяло по сезону, з 1 жовтня по 1 травня. Проте відтепер водіям за межами населених пунктів потрібно завжди вмикати ходові вогні або ближнє світло фар. За порушення цієї норми передбачено штраф у розмірі від 425 до 510 гривень.

З 1 жовтня в Україні водіїв зобов'яжуть вмикати ближнє світло фар -  Автопоради - твій гід у світі авто

Що ще зміниться з 1 травня для водіїв

Також з 1 травня заборонено перевозити дітей, зріст яких менш як 150 см (раніше було 145 см), без спеціального автокрісла. Заборона не стосується транспортних засобів, що здійснюють регулярні пасажирські перевезення (маршрутки, автобуси), за умови дотримання встановлених ПДР обмежень швидкості руху, а також спеціалізованих автомобілів (карети швидкої, спецтранспорт, автівки поліції чи ДСНС).

Інші зміни 

Нагадаємо, в  Україні незабаром почнуть фіксувати порушення правил дорожнього руху, одразу 50 нових камер. Вони вже закуплені й з'являться на українських дорогах на початку літа 2024 року.

Ми також писали, як перевірити наявність штрафів за порушення ПДР та сплатити його онлайн. Порушення правил дорожнього руху (ПДР) — це не лише небезпека на дорозі, але й можливість отримання штрафу. Однак ви можете перевірити наявність штрафу онлайн, а також сплатити його, скориставшись відповідними інтернет-сервісами.

Нагадаємо, раніше журналісти «20 хвилин» повідомляли, що у Тернополі обмежать рух великовагового транспорту через міст біля «Політеху» і змінять дистанцію З 12 квітня, перетинаючи міст через залізничну колію на вул. Руській в Тернополі, водіям варто зважати на зміни: обмеження для великовагового транспорту та нову дистанцію.

Читайте також:

Зміни на Збаразькому кільці: пояснюємо, як тепер їздити і не порушувати правила

У Тернополі нетверезий водій маршрутки перевозив пасажирів

У Тернополі за неправильне паркування масово штрафують водіїв: у порушників евакуюють авто

Четверо п'яних водіїв цієї ночі «впіймали» патрульні на вулицях Тернополя: один з них спричинив аварію

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Haly

    На норми з алкоголь би звернули увагу і коми видають права. П вони на фари.. 🫣
  • Pavel Akiev

    А шо за лінки?))) до сих пір тикаєте пальцями, куди не тре?)))
  • Сергій

    Здрастуйте Шановні Українці!!! Дуже вибачаюсь за незручності, але я прошу трохи вашої уваги. Моє ім'я Дзюба Сергій, я переселенець з міста Харкова. Прийшлося уїхати з міста тому що зараз там мені ніде жити, бо коли почалася війна у місті були "прильоти" майже кожного дня і нажаль моє житло стало непридатне для життя, там був "прильот". Зараз там немає вікон, опалення, сусіди з'їхали, є обвали споруди. Не знаю коли і хто це все буде відбудовувати щоб жити як раніше. Та й зараз у Харкові досі небезпечно знаходитися. Роботу там знайти дуже складно, житло орендувати менi не по кишені. Та й уїхав оскільки у Харкові в мене більше нікого немає, ні сім'ї, ні родини, нi дiтей. Жінка вмерла у грудні 2020 році від Covid-19. Тому благаю Вас люди добрi будь ласка допоможіть хоч якою небудь копійкою. Реально зараз мені нема за що купити звичайної їжі та засобів гігієни.Також зі мною мої два кота, їм теж щось треба купити поїсти. ВПО щомісячну виплату тепер я вже не отримаю, бо з першого березня 2024 її відмінили!!!!! Тільки для інвалідів першої та другої групи, пенсіонерів та у кого є діти до 14 років залишили виплати. Роботи де я зараз знаходжусь просто немає. Її немає навіть у сусідніх містах областi. В ЗСУ мене не беруть тому що я знятий з обліку ще з 2015 року за станом здоров'я. Якщо треба я покажу довідки в приватнiй розмовi, хвороб у мене по яким не беруть навіть у військовий час багато, але з 18 травня 2024 по новому закону побачимо що буде далі, бо всім чоловікам треба з'явитися до воєнкомату (18-60 р.н.). Пробачте мені за моє прохання, але виходу іншого на жаль зараз в мене просто немає. Благаю Вас допоможіть!!! Буду вдячний будь-якій допомозі від Вас, хоч гривні!!! Нехай кожен з Вас вирішує сам чим мені допомогти. Тільки є одне велике прохання для деяких людей, прошу якщо Ви не в змозі допомогти або просто не бажаєте, то будь ласка пройдіть повз моє повідомлення, непотрібно писати усяку маячню про мене або звинувачувати мене що я шахрай і т.п. Я лише прошу допомогу на їжу собі та моїм котам а не на якісь там "забубони". Усі докази тим хто допоможе я звісно покажу в приватнiй розмовi !!! Велике спасибі за розуміння !!! Це номер банку для тих хто може та хоче мені чимось допомогти № 5355 2800 1812 9351 (ПУМБ). З Повагою до всіх Вас та величезне від щирого серця спасибі, усім тим хто відгукнувся на моє прохання хоч невеликою допомогою в цю скрутну хвилину. Бажаю всього Вам самого найкращого та мирного неба!!! Слава Україні !!!

    Andriy reply Сергій

    Прошу звалити з інтернету зі своїми шахрайськими постами і не розводити людей.
    https://minfin.com.ua/ua/company/pumb/review/362285/

  • Рамиль

    Мало реклами за вашим посиланням. Треба більше.

    Yuriy reply Рамиль

    Вже й не заходжу на ці новини за посиланням. Зовсім здуріли з рекламою

keyboard_arrow_up