Партнер рубрики Події

"Розумні" зупинки — на всіх масивах Тернополя (ОНОВЛЕНО)

"Розумні" зупинки — на всіх масивах Тернополя (ОНОВЛЕНО)
Перший в Україні проект мережі “Розумна зупинка” з кінця минулого тижня діє у Тернополі в тестовому режимі.



Створення таких зупинок, на думку ініціаторів проекту, зробить зручнішим життя тернополян та гостей міста. Інформацію на такій зупинці транслюватимуть з 8.00 до 21.00. Можна буде почути музику, новини Тернополя, дані про графік руху громадського транспорту, нагадування правил дорожнього руху, прогноз погоди, навіть екскурси в історію нашого міста. Причому представники проекту чекають на цікаві пропозиції від тернополян.
- Пасажири часто на зупинках очікують транспорт, - каже представник проекту “Розумна зупинка” Олег Нитка. - Кожен затрачає на це 5-15 хв. Чому цей час не використати з користю? Хочемо донести до людей корисну та цікаву інформацію. Наприклад, про культурні місця Тернополя, його цікавинки. Адже дехто живе тут роками, історії міста не знає.
Звучатиме музика
Проект “Розумної зупинка” також покращить життя незрячих людей. Адже ретранслятори повідомлятимуть назву вулиці, номери маршрутних автобусів, що там зупиняються.
- Часто туристи стоять на зупинках і не знають, як потрапити в якесь місце, - додає представник проекту “Розумна зупинка” Андрій Грицишин. - Для них наша інформація також буде цікавою. Окрім того, потрібну інформацію зможуть оперативно донести до городян міськрада чи облрада. Йдеться про вітання зі святами, оголошення про природні катаклізми чи надзвичайні ситуації. Комунальники сповіщатимуть населення про свої планові заходи. Загалом, 30% ефірного часу виділимо на потреби міської та обласної влади та соцрекламу.
Останнім часом зменшилася кількість місцевих радіостанцій, продовжує пан Грицишин. Але не зменшилася кількість молодих тернопільських виконавців. Тож їм нададуть ефірний час для трансляції своїх записів на зупинках. До речі, музика буде лише україномовною.
- Плануємо багато різних рубрик, - зауважує пан Грицишин. - Приміром, у серпні буде День міста, тож плануємо прямі включення із місць святкувань.
Проект “Розумна зупинка” його організатори наразі втілюють за рахунок власних коштів. Їх планують повернути згодом, завдяки залученню комерційної реклами.
- Не помиляється лише той, хто нічого не робить, - пояснює пан Грицишин. - Подивимося, чи проект "приживеться". Можливо, запропонуємо його втілити і в іниших містах.
Ідея — оригінальна

Власне, над проектом почали працювати у вересні минулого року. Його ідея - оригінальна.
- Я не маю автомобіля, користуюся громадським транспортом, - розповідає Олег Нитка. - Ідея створити таку зупинку з'явилася саме тоді, коли я довго чекав автобус на зупинці. Мої батьки живуть на "Новому Світі", а добратися туди проблемно. І якщо на “Сонячний” можна заїхати кількома маршрутами, то на "Новий Світ" більше нічого, крім автобуса №6, не їде. Коли чекав ту “шістку”, приходили в голову різні ідеї.
Крім того, чоловік пригадав, що у місті неодноразово відключали воду, я він залишитися без запасів, бо не чув про "сюрприз" від влади. Тепер така інформація кілька разів на день звучатиме на “розумній” зупинці. Почути її зможуть усі.
- У Тернополі діє 10 “розумних” зупинок, на всіх масивах. Основні критерії вибору — великий пасажиропотік і щоб такі зупинки не були дуже близько до житлових будинків або щоб на перших поверхах були магазини чи бари, - пояснює Олег Нитка. - Якщо проект сподобається тернополянам, плануємо збільшити кількість таких зупинок.
Спеціальне обладнання на “розумних” зупинках представники проекту розмістили на опорах "Електротрансу". Колонки розміщені під таким кутом, щоб напрям звуку спрямувати на саму зупинку, а не довкола.

 Довідка
- “Розумні” зупинки у Тернополі: вул. Кривоноса (педуніверситет), вул. Мазепи (економічний університет), вул. Острозького (філармонія), вул. Живова (автовокзал), вул. Хмельницького (залізничний вокзал), вул. Київська, вул. 15 Квітня, вул. Лесі Українки (школа №15), просп. С.Бандери (Збаразьке кільце), Кооперативний коледж.
- Пропозиції тернополяни можуть надсилати на [email protected], або телефонувати 40-45-05.
За інф. представників проекту "Розумна зупинка".

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    дороги полатайте і приберіть місто і це точно комфорт тернополян і гостей підніме а не всякі нікому непотрібні цяцьки

    Anonymous reply Anonymous

    вже поставили говорящі світлофори і щозтого . тепер зупинки і знову гроші вбухали - іце замовкне. Хтось знову нагрі собі руки.

    Anonymous reply Anonymous

    Колись мав на меті такий проект, і документи подавав у комітет по рекламі в тернопільській обл. На чолі з Заставним. Але його зарубали. Хоча всі документи залишились. І офіційна відповідь теж. Такщо проект не оригінальний. Доречі на театральному майдані хотів 3*3м екран повісити, так там теж зарубали. Ну ні так ні. Будемо заробляти по іншому. :)

    Anonymous reply Anonymous

    А Тернопіль буде залишатись селом в якому навіть діодного екрана немає.

    Anonymous reply Anonymous

    діодна реклама є на вулиці Руські -- ПРИВАТБАНК
  • Anonymous

    мене проект вже кілька днів дратує. навколо й так забагато шуму. не досить жара, то ще й динамік бемкає і справді нікуди не втечеш. треба було вивчити думку людей - їм це слухати, а то справді наплювали ради можливого заробітку. цікаво, хто власник і встановлювач обладнання?
  • Anonymous

    ага, і будуть заробляти гроші на рекламі, вже ніде не сховаєшся від тої лапші на вухах
  • Anonymous

    прикольно придумали
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:03 Молода картопля по 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції 21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up