Тернопільським майданівцям дадуть гроші

Жителям Тернополя і області, які постраждали на Майдані упродовж грудня 2013 року – березня 2014 р. в Києві, і сім’ям загиблих під час тих подій наша облрада виділила 218 тисяч гривень.

Загалом до обласної ради надійшло 100 заяв від потерпілих. Усі матеріали розглядала робоча комісія, до якої увійшли уповноважені різних фракцій облради, представники департаментів охорони здоров’я та соціального захисту ОДА, громадських організацій. Комісія вирішила надати родинам загиблих по 10 тисяч гривень (п’ять сімей з Тернопільщини). Решта коштів розподілять між 95-тьма постраждалими. Сума одноразової допомоги визначалася у кожному конкретному випадку в залежності  від важкості отриманих поранень, травм та захворювань.

- Тернопільська обласна рада дотримала слова і надала потерпілим на Майдані грошову допомогу, – каже Василь Хомінець. - Комісія дуже ретельно опрацювала усі надані матеріали, і 25 червня я підписав розпорядження про надання грошової допомоги постраждалим. Кошти уже надійшли на банківські рахунки.

Відтак з липня кожен, хто звернувся за допомогою до облради, може отримати кошти у відділеннях Ощадбанку в кожному райцентрі та у Тернополі. При собі необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код.

Відео дня

Нагадаємо, робоча комісія працювала згідно із рішенням Тернопільської обласної ради від 17 квітня 2014 року №1685 «Про створення робочої комісії з надання разової грошової допомоги з фонду Тернопільської обласної ради жителям Тернопільської області з числа осіб, які постраждали, та сім’ям загиблих під час подій, що відбувалися упродовж грудня 2013 року – березня 2014 року в місті Києві».Рішення про надання допомоги постраждалим на Майдані депутати прийняли одностайно.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up