Майстер знайшов у фундаменті замурованих 20 000 доларів і забрав собі

Майстер знайшов у фундаменті замурованих 20 000 доларів і забрав собі
Неочікуване везіння обернулося для найманого працівника кримінальною відповідальністю. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до шести років

Житель одного з сіл Збаразького району Тернопільської області, аби вберегти свої заощадження від злочинних посягань, замурував їх у фундамент будинку.

Але навіть такі неординарні заходи безпеки не вберегли його фінанси. Міліціонери з’ясували, що «скарб» під час виконання будівельних робіт знайшов і присвоїв найманий працівник.

  • Про крадіжку 20 тисяч доларів збаразьких міліціонерів повідомив 55-річний житель району, - розповів начальник сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Сергій Крета. - Чоловік розповів, що на його господарстві зараз тривають будівельні роботи, у ході яких, вочевидь, працівник виявив схованку із кругленькою сумою. Злодій гроші присвоїв, а дірку в фундаменті, аби не кидалася у вічі, заново замурував.

У ході слідства міліціонери підтвердили, що до крадіжки дійсно причетний односельчанин потерпілого, який допомагав йому із будівництвом. Чоловік раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, але встояти перед спокусою швидко розжитися дармовими гроша не зміг.

Відео дня

За словами крадія, гроші він знайшов випадково. Від фундаменту господарського будинку відвалився шматок, у ніші, яка утворилася, він і знайшов 20 000 американських доларів.

З чужих коштів крадій встиг витратити лише 1500 доларів, решту він повернув власнику.

Неочікуване везіння обернулося для найманого працівника кримінальною відповідальністю. Міліціонери інкримінують йому частину 3 статті 185 Кримінального кодексу України -  крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому. Санкція статті передбачає покарання у вигляді  позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Анонім

    Мдя...А мали кваліфікувати по 193 КК-привласнення скарбу,а там санкція ваащє штраф !)

    Олег reply Анонім

    Скарб це коли власника вже немає і ніхто не звертається що в нього пропали гроші, а тут крадіжка.
  • Анонім

    По перше дурак той ,що ховає так ,що другий находить ,знаючи ,що там проводяться будівельні роботи,по друге дурак той ,що найшовши ,віддав ці гроші ,та ще й в тюрму піде., хай попробував би доказати власник цих грошей,що вони там були ,або хай докаже що я їх взяв ..і хай розкаже про походження цих грошей і чи заплоченні податки з них.,все базується на доказах і на свідках.

    Олег reply Анонім

    Це собі добре тут пописати і поговорити а ви попробуйте попасти в міліцію на допит то признаєтеся не тільки в тому що зробили а й в тому чого не робили.

    Анонім reply Олег

    А ти чого так трясешся Олег міліції ? І що означає на допит ?тобі там нирки будуть відбивати?  там сидить слідчий ,який бажає закрити справу  і розводить таких лохів як ти з чистосердечною херньою в якого доказів 0 , і єдина версія  в нього -це сльози того дегенерата в якого гроші вкрали ,..кожна людина має право на захист ,але все базується на фактах ,свідках ,так що якби я був на місці того ідіота ,який признався що взяв гроші  ,я говорив би що нічого не знаю і нічого не брав ,а в суді вже побачимо ,якщо діло до нього дійде без  доказів..а от з таких  як ти Олег міліція кошики і сплітає.

    Олег reply Анонім

    Знову ж таки добре говорити за клавіатурою комп'ютера і строяти з себе героя надивившись фільмів про рембо і спецслужби. Хто не знає суть роботи наших правоохоронних органів той може собі так поговорити. В нас розкриття злочинів становить 97 % що перевищує аналогічні показники в розвинутих країнах де є більш розвинута криміналістика і технічні засоби для розкриття злочинів. А це все значить що в нас беруть всіх підозрюваних до цього злочину і дають їм добрих підсрачників доки вони не розкажуть як всьо було. Якщо підсрачники не допомагають то застосовують інші засоби. Повірте є масу прикладів коли людина зізнається у вбивстві не робивши його.

    Анонім reply Олег

    Я  так бачу пан Олег ,що це вам потрібно заборонити дивитись фільми про різних Рембо і спецслужби ,бо саме там показують як бьють затриманих ,і вибивають з них інформацію ,так що дивіться  краще програми про природу і про друзів наших чотириногих ,бувайте

    Олег reply Анонім

    Ти звідки виліз? Ти думаєш в нас у відділках по головці гладять і чекають на твого адвоката. Ти хоч раз у відділку був що таке морозиш? Спочатку попади туди а тоді розкажеш який ти там був герой і які ти маєш права і як ти там всіх мєнтів построяв. Добре бути в теплому ліжку героєм, але реальність не така лафа.
  • David Starr

    Хай той власник надасть документи, звідки ті 20 тисяч у.е., може він їх теж вкрав.
  • Анонім

    20 к дол., то ч.4 ст.185 КК України. Класно кваліфікували "проникнення", ахахахахаха.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up