На «Сонячному» у валютника винесли кульок з грошима, поки він спав

На «Сонячному» у валютника винесли кульок з грошима, поки він спав

* Немає такого замка, який не могли б зламати злодії * Кількість крадіжок з помешкань тернополян зросла на 10-15% * Аби врятувати житло, варто ставити подвійні двері з різними замками * Не ховайте коштовності і гроші в одному місці. Ні в якому разі не робіть сховків у сервантах, під ліжками і навіть в морозилці. Там злодії шукають в першу чергу. * Досвідченому злочинцеві, аби «вскрити» двері, потрібно хвилина-дві 

Випадків крадіжок з помешкань тернополян побільшало на 10-15%. Про це свідчить поліцейська статистика.

За 8 місяців 2015 року було скоєно 190 квартирних крадіжок, а за 8 місяців 2016 р. – 212 крадіжок. Збільшення рівня злочинності в даному напрямку становить 11,6%.

  • Зараз чимало злочинців звільняються з місць позбавлення волі, в тому числі і за «Законом Савченко», тому варто серйозно подбати про захист своєї оселі, - розповів старший оперуповноважений Кримінальної поліції головного управління нацполіції в області Іван Бачинський. – Використовують квартирні злодії ті ж методи, що і раніше.

Йдеться про пошкодження і злам серцевин замків, вільний доступ – крізь відчинені двері, вікна і за допомогою віджиму чи розбиття пластикових вікон.

Відео дня
  • Один з випадків стався 14 вересня: злодій виніс з помешкання тернополянина, що проживає на вул. Лепкого, різної валюти на загальну суму близько 250 тис. грн., - розповів Іван Бачинський.

Як вдалось нам дізнатись, злодій проник до квартири через незачинені двері балкону, скориставшись добудовою на першому поверсі. Господар в цей час спав дома. А кульок з грошима лежав поруч з ним. За непідтвердженою інформацією, обікрали одного з тернопільських валютників. У кульку були купюри різного номіналу і різних країн.  Крадіжку господар виявив лише зранку, коли прокинувся.

  • Для досвідченого злодія відкрили будь-який механізм – не проблема. І витрачають вони на це максимум 2-3 хвилини, - каже старший експерт підрозділу Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Сергій Джугла. – Але пам’ятайте: немає замка, який не зміг би відкрити злодій.

Зважаючи на невтішну статистику, громадяни почали відповідальніше ставитися до збереження власного майна, стверджує заступник Управління поліції охорони в Тернопільській області Ярослав Дзьоник.

  • За дорученням Національної поліції України, а також з метою посилення захисту майна громадян і протидії квартирним крадіжкам, з 15 до 30 вересня підрозділи поліції охорони зможуть взяти під охорону квартиру або будинок за половину вартості монтажних та пусконалагоджувальних робіт, - каже Ярослав Дзьоник.

Тобто, за обладнання доведеться заплатити повну вартість, а за встановлення і монтаж – 50%. АТО-шникам ця послуга обійдеться на 75% дешевше.

Сьогодні злодії стають дедалі досвідченішими та винахідливішими. Надійні замки, двері, ґрати на вікнах тощо, звісно, є засобами, які сповільнюють досягнення мети зловмисником, але самі по собі вони є малоефективними, кажуть експерти. Адже, як показує досвід, найефективнішим шляхом захисту є встановлення охоронної сигналізації. Групи реагування, які складаються з трьох озброєних працівників поліції, оснащених сучасними спецекіпіруванням та автомобілями, прибувають на місця спрацювання за 3-5 хв.

Довідка

З місць позбавлення волі на Тернопільщині за «Законом Савченко» звільняються 138 злочинців, обвинувачених саме за статтями, причетними до квартирних крадіжок та пограбувань.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    скільки коштує встановити в квартирі сигналізацію???? хто знає-пишіть...ну хоча б приблизно! людина з середнім достатком зможе собі таке позволити???

    Ірина Белякова reply Анонім

    приблизно 5,5 тис., абонплата в районі 150 грн. до 30 вересня акція на встановлення

    Ірина Белякова reply Ірина Белякова

    на оголошенні є № тел, подзвоніть, все розкажуть і порахують
  • Анонім

    Останнім часом, наша поліція у випадку якихось негараздів зразу згадує Закон Савченко :) Хлопці, хто так робить, ви думаєте, якщо злочинець посиде у вязниці ще 6-ть місців, то набереться менше кримінального досвіду ніж у СІЗО. Потрібно краще працювати, а не валити усе на Закони !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up