У психоневрологічній лікарні розповіли, що сталося з пацієнткою, яка загинула у понеділок (ОНОВЛЕНО)

У психоневрологічній лікарні розповіли, що сталося з пацієнткою, яка загинула у понеділок (ОНОВЛЕНО)
  • Лікарі вважають, що трагедія сталася через імпульсивний прояв захворювання пацієнтки.
  • Жінку одразу доставили в реанімацію. Проте травми були не сумісними з життям.
  • Трагедія сталася на п’ятий день близько восьмої ранку, після надходження пацієнтки у жіноче закрите відділення. Поступила вона до нас 1 вересня, - розповідає заступник головного лікаря з експертизи Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні Олександр Бондаренко. - Закрите відділення не означає капсулу, у якій все повністю закрите. Зачинені лише двері відділення.

Лікар пригадує, що тернополянка була частим відвідувачем лікарні та лікувалася декілька десятків років. У неї були важкі хронічні психічні розлади. Її захворювання прогресувало та досягло досить вираженого ступеня. Разом з цим, за весь цей період, в неї ніколи не було суїцидальних настроїв чи якихось інших імпульсивних, дій спроб втечі. Іншими словами: вона була досить спокійною пацієнткою.

  • Передбачити такі дії від цієї пацієнтки було неможливо. Ми такого просто не очікували, додає Олександр Бондаренко. - Так, у нас є пацієнти, які схильні до такого. Відповідно, вони і перебувають під наглядом. Ми за ними спостерігаємо весь час. До них також і відповідне ставлення персоналу.

    <

    Відео дня
    /li>

Співрозмовник каже, що жінці мало б виповнитися 56 років. Він стверджує, що приводом трагедії не були сімейні обставини. Рідні досить добре ставилися до жінки,  за нею доглядала донька.

  • Як на мене, то це все через імпульсивний прояв її захворювання, - каже Олександр Бондаренко. Пацієнтку привезли до лікарні в досить гострому стані, тому чотириденне лікування миттєвого результату не могло дати. Тому і сталося нещастя.

За словами фахівця, персонал лікарні зробив усе можливе, для того щоб її врятувати. Більше того, її навіть в якийсь момент встигла спіймати одна з працівиць лікарні, однак втримати людину одній жінці фізично неможливо. Коли трапилася трагедія, пацієнтку одразу доставили в реанімацію та апаратними засобами надали її допомогу. Проте травми були не сумісними з життям, що і підтвердив судовий патологоанатом.

  • До нас часто поступають пацієнти після суїцидальних спроб. Як правило, це після отруєння різними хімічними речовинами. Однак у межах нашої лікарні випадків з летальним кінцем не було вже років 25, а то і 30. Більше того, спроб втечі не було 5, а то і 8 років, - розповідає Олександр Бондаренко. - Проте, аналізуючи цей випадок, казати, що трагедія сталася через халатність працівників чи просто через випадковість я не можу, оскільки це компетенція відповідних правоохоронних органів.

Редакція “20 хвилин” звернулася за коментарем і до регіонального координатора Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Тернопільській області Володимира Шевченка.

  • Моя думка така, що існує велика ймовірність того, що трагедія сталася через халатність медпрацівників цього закладу, однак це важко довести, - каже Володимир Шевченко.

Він пояснює, що у відділені закритого типу психоневрологічної лікарні на вікнах має бути міцне броньоване скло, для того, щоб запобігти подібним інцидентам.

  • Також очевидним є те: якщо є підстави вважати, що пацієнт може вистрибнути з вікна, то це вікно обов’язково має бути зачинене, тим більше у відділенні закритого типу психоневрологічної лікарні, - продовжує він. - Логічним є й те, що людина з гострою формою захворювання повинна бути на контролі у відділенні, щоб вона б не могла нашкодити ні собі, ні іншим.

Для об’єктивнішої оцінки ситуації, що склалася, редакція “20 хвилин” звернулася за певними роз’ясненнями до Міністерства охорони здоров’я України. Деталі  - згодом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Діонісій

    як в закритому відділенні  вікна відкриті ? ще давайте по тюрьмах грати заберемо з вікон.

    винних не знайдуть, відмажуться, в дурці тим більше, скажуть, що вона псіх буйний і все, відповідальності ноль,

    коли в нас якогось дохтура покарали жостко ? ну хіба містера ПІ, правда він вертів перед цим на х..ю всю верхівку нашої країни, тих прохіндеїв разом з пасічником.
  • Anonymous

    бардак  повна безвідповідальність і ненаказаність
  • Анонім

    У республіці шкроботів "свої правила" щорічні ремонти і побори. Але ж на відповідних вікнах у спеціалізованих закладає мають бути спеціальні засоби. То де ж вони?? Де хоч би ті решітки,що були??? От і відповідальний за випадок має бути головний лікар, а не списати на одну загнану санітарку чи медсестру!!!!!!!!!!!!1

    Анонім reply Анонім

    100%! Але цим князькам нічого не буде! В першій міській недавно травмованого пацієнта випхали додому, через що віе помер - і нічого, через тиждень головного лікаря першої міської Чайківського Барна нагородив званням "Заслужений лікар". Треба думати, скоро Шкроботу медаль дадуть...

    П.С. До речі, шкробот - це клітор по українськи :)
  • Анонім

    якщо психічно хвору пацієнтку в збудженому сті привезли в профільну лікарню, то може варто було пильнувати за нею краще?

    Анонім reply Анонім

    То піди і плпрацюй там і, побачиш!!

    Анонім reply Анонім

    Не повіриш, я там працював, тому і пишу
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up