Одинадцятикласники вивчатимуть історію Майдану та АТО

Одинадцятикласники вивчатимуть історію Майдану та АТО
Одинадцятикласники по усій Україні вивчатимуть на уроках про Майдан та російсько-українську війну. Наразі над створенням інформаційно-методичних матеріалів працюють дві групи істориків та експертів.


 Матеріали фахівці збираються підготувати  ще до початку 2015.

Про це повідомляє прес-служба Міносвіти. За її інформацією, 24 листопада за участі заступника Міністра освіти і науки Павла Полянського відбулась чергова зустріч робочої групи щодо підготовки інформаційно-методичних матеріалів про події в Україні 2013-2014 років, зокрема – Революцію Гідності та російсько-українську війну. 


Наразі експерти, як повідомляє прес-служба, розробляють матеріали у двох форматах: 1)методично-науковий матеріал для вчителів; 2) додаток у вигляді окремого параграфу до підручників з історії України для випускних класів.


На відміну від розширеного методичного матеріалу  додаток до підручників буде більш стислим, половину обсягу займатиме змістовна інфографіка та ілюстрації. Цей параграф, за словами Павла Полянського, покликаний допомогти учням структурувати знання про основні революційні та воєнні події в Україні, які для багатьох учнів і вчителів добре відомі.

- Також параграф має бути побудований на «відкритих», таких, що не мають готової однозначної відповіді, запитаннях та обговореннях учнів, а не на монологічному викладі матеріалу, -  наголосив заступник Міністра.

Також у Міносвіти нагадують, що цьогоріч завдання, пов’язані з Революцією Гідності та російсько-українською війною, включені і до програми ЗНО з історії України.

Відео дня


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up