Партнер рубрики Події

Рух ЧЕСНО представив список депутатів-прогульників сесій облради

Рух ЧЕСНО представив список депутатів-прогульників сесій облради
Список депутатів тернопільської облради, які через пропуски засідань сесій облради є кандидатами на відкликання, представив громадський рух ЧЕСНО. Серед депутатів-прогульників – 46 чоловік. Також рух ЧЕСНО представив топ-10 депутатів прогульників.

Нагадаємо, раніше ЧЕСНО представив список депутатів тернопільської облради, які є кандидатами на відкликання через пропуски засідань ради та пропуски засідань комісій. 

- Ми вже "опрацювали" міську раду, і це викликало багато шуму у багатьох депутатів різних фракцій і політичних сил, - каже регіональний координатор руху ЧЕСНО у Тернопільській області Іван Омелян. - Тоді ми почули від представників багатьох партій та депутатів, що ми є необ’єктивними. Втім, жоден з тих депутатів не подав на нас до суду, жоден, на жаль, не уточнював даних, окрім Петра Ландяка, який уточнив свої дані у міськраді. Також є інформація у нас про те, що робота, яка була виконана по міській раді, підтверджена відповідними підписами депутатів і з точки зору регламенту тернопільської міськради наша інфографіка, яку ми виготовляли минулого разу, є абсолютно вірною. Ми продовжуємо нашу роботу і наступний етап - обласна рада. 

У облраді значно більше прогульників, ніж у міськраді, продовжує Іван Омелян. 
- Цю інформацію ми хочемо донести до наших виборців, щоб вони були відповідальними у своєму виборі, щоб побачили діяльність людей, за яких вони будуть голосувати на наступних виборах, - каже він. -  І я хочу наголосити, ми не агітуємо ні тернопільську міськраду, ні облраду виключати  будь-кого з цих депутатів з органів місцевого самоврядування. Відповідно до нового закону про місцеве самоврядування ці ради не мають таких прав. 

У тернопільській облраді рух ЧЕСНО зафіксував 46 кандидатів на відкликання за показником пропусків сесійних засідань, розповідає аналітик руху ЧЕСНО Остап Кучма. 

Previous Next


- Із цих депутатів 42 залишаються чинними депутатами, і це 39% від нинішнього складу облради, - каже він. - Нагадаю, кандидати на відкликання – це люди, які пропустили понад 50% сесійних засідань у якийсь із повних років каденції ради. У тернопільській облраді це 2010- 2014-й роки. Якщо порівняти з міськрадою, то розрив не дуже великий. Бо там ми виявили 18 депутатів із 60, які є кандидатами на відкликання – а це 30%. Але ми розглядали міськраду за двома показниками – за прогулами сесій і  комісій. Якщо брати тільки пропуски сесійних засідань, то в тернопільській міськраді кандидатів на відкликання 20% і це фактично вдвічі менше, ніж кандидатів на відкликання у тернопільській облараді. 

У облраді рух ЧЕСНО виявив також кількох людей, які взагалі не з'являлися на засідання роками – найбільше відзначився Віталій Лисак, колишній регіонал, зараз позафракційний. Він не був жодного разу на засіданнях 2012-2014 роках. Двічі у цей період не з'являвся на засіданнях колишній регіонал Ігор Михальчук - колишній регіонал та Ольга Романишин - представниця "Свободи", також у 2012-2013 жодного разу не з'явився на засіданнях Юрій Чижмарь, який був представлений в облраді як депутат від Єдиного центру. А в 2014 році він став депутатом Верховної Ради від Радикальної партії. 

- Якщо говорити про інших депутатів, які пропустили понад 50% засідань, то до цього списку потрапили 14 свободівців, двоє з "Нашої України",  11 – з колишньої "Партії регіонів", 12 – з "Єдиного центру", 4 – з УНП, 4 – з "Блоку Литвина", - каже Остап Кучма. 

Загалом до трійки найбільшиї прогульників, за даними руху ЧЕСНО, потрапили двоє колишніх регіоналів – Любов Крупа (1місце) та Олександр Чачо (3 місце) та свободівець Андрій Русенко (2 місце). 

До слова, журналісти зробили зауваження представникам руху ЧЕСНО, що вони не зважають на причини пропусків депутатами засідань сесії. Адже приміром, депутат Андрій Русенко з квітня 2014 року воює в АТО. Проте активісти запевнили, що усі дані надсилали головам фракцій і жодна з них нічого не оскаржувала і не надсилала уточнень. Відтак ЧЕСНО користувався лише статистичними даними. Втім активісти обіцяють врахувати усі зауваження. 

Відео дня

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    А от цікаво чи буде КРУ вимагати повернення зарплати? чи будуть звіряти чи наші депутати не знаходились за ежами країни в цей період і ще плюс штраф їм? Ци це тільки нижчу касту можна карати? А вже трохи паньство о боязно?

    Анонім reply Анонім

    ...ні, не буде вимагати...що упало-те пропало. Що получили - не заберуть назад. Закони пишуться ними самі для них же самих, тому закон не один для всіх...- для НИх- інший...прогуляли- ну і шо?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up