Партнер рубрики Події

Чи дійсно земля для учасників АТО непотріб?

Чи дійсно земля для учасників АТО непотріб?
Ділянки, які міська влада роздає учасникам АТО, знаходяться на землях цукрового заводу. Між ровами (чи на ровах) де відбувалися технологічні процеси з застосуванням хімічних речовин.

Зараз в мережі багато шуму, щодо рішення мерії. Основні аргументи “земля отруєна”, “грунти не стійкі”, “перепади висот суттєві”. Всі ці твердження мають право на існування адже хто побував на місці знає, що замельні масивим цукрового заводу — поля всіяні “траншеями” і там дійсно десятиліттями відбувалися роботи з застосуванням різних речовин. Разом з тим там також можна побачити й стихійні городи, на яких щось тай росте. А будувати, з сучасними технологіями, можна хоч на болоті.

Аби розставити усі крапки над “і” ми спробуємо з'ясувати, які саме технологічні процеси відбувались на землях заводу, яку хімію використовували, чи є шкода для здоров'я. Також поглянемо на ділянку з архітектурної точки зору: чи стійкі грунти, чи можна будувати і т.д. Поцікавимося й сумами, які планує витратити влада на підготовку ділянки бо ж з бюджету на вирівнювання і вирішення технічних питань, можуть піти десятки мільйонів гривень. Хоча в місті є рівні земельні масиви, які не потрібно засипати і розрівнювати та їх схоже, тримають для комерційних цілей....

Відео дня

Просимо усіх, хто може поділитися фаховою інформацією, щодо озвучених речей (технологи цукроваріння, хіміки, архітектори, будівельники), просимо звертатися на електронну скриньку [email protected]. Також коментарі візьмемо в різних експертів з інших міст.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • Анонім

    ЧОМУ РОБИТЬСЯ ПРОБЛЕМА З ТОГО, ЩО ТРЕБА ОДНУ ВЕЛИКУ ДІЛЯНКУ ДЛЯ УЧАСНИКІВ АТО? Учасники АТО, без сумніву, достойніші люди, ніж наш мер і його "зграя соколина", але не живуть таборами, як цигани. Може нарешті, Надал з Кібляром проведуть інвентаризацію землі в місті, тоді можна знайти 5 або 10, або скільки така інвентаризація покаже, нормальних ділянок, де побудуватися дешевше, ніж на схилах відстійників. Оці ділянки і можна виділити учасникам АТО. Тільки коли будуть проводити інвентаризацію, то ОБОВ"ЯЗКОВО ПОТРІБЕН ГРОМАДСЬКИЙ КОНТРОЛЬ - БО ЗБРЕШУТЬ, до ворожки не ходи.

    А землі полів фільтрації цукрового заводу необхідно продати через аукціон - нехай купляють жирні надалівські коти,що пасуться в Тернополі - і тоді нехай досліджують за свої гроші ( а не за комунальні), дискутують і, як кажуть, мастять собі і Надалу голову ( якщо куплять звичайно - ВОНИ ЗВИКЛИ КРАСТИ через інвестугоди).

    ПОТРІБНО ВИМАГАТИ ПРОВЕДЕННЯ НЕГАЙНОЇ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ ЗЕМЛІ В МІСТІ І НАДАННЯ УЧАСНИКАМ АТО ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК, ДЕ БУДІВНИЦТВО БУДЕ НЕДОРОГИМ І ЖИТИ МОЖНА БУДЕ НОРМАЛЬНО, тобто є комунікації і транспортне сполучення.

    А ще, шановний мер, залиште в спокої ті відстійники, через рік ГАРАНТОВАНО У НАС БУДЕ ІНШИЙ МЕР, він і буде думати, як ці землі використати. А ВИ НА ТОЙ ЧАС, СПОДІВАЄМОСЬ, БУДЕТЕ ДАВАТИ ПОКАЗИ комісарам антикорупційного бюро чи слідчим прокуратури, якщо не чухнете до Іспанії, звичайно.
  • Roma Swetrov

    До речі це вихід. Потрібно проінвентаризувати нові земельні ділянки які були надані за часів керівництва Надала під індивідуальне будівництво, садівництво та під дачі, а я думаю що це цікаві для інвесторів ділянки і надати їх нашим Героям, помінявши їх на ділянки на полях фільтрації, адже тут пишуть що це чудо-ділянки, і має вибудуватись величезна черга здійснити таку вигідну міну.
  • Анонім

    А чому проблема у одній великій ділянці - виділити учасникам АТО можна 5-10 ділянок по Тернополю, наприклад, ті що Падал зараз додерибанює між своїми, а своїм жирним котам і собі ох..вшому - нехай не віддасть, а продасть через аукціон, землі на відстійниках цукрового заводу - і нехай її досліджують, дискутують і, як кажуть, мастять собі голову. УЧАСНИКИ АТО можуть жити по різних районах міста,  а ми, шановна громадо, будемо раді таким сусідам - кращим і достойнішим людям, ніж Падал і Ко.
  • Анонім

    Ті ділянки пройшли всі необхідні будівельні експертизи і визначені як придатні під житлову забудову.

    Олена Степанова reply Анонім

    Дозвольте поцікавитись які саме будівельні експертизи пройшли ділянки? Чи було проведено вимірювання несучої здатності грунту? Ну і зрештою якщо Ви стверджуєте що ділянки пройшли всі необхідні експертизи то долучіть будь ласка фотокопії висновків і тоді усі питання відпадуть. (функція долучення фотознімків на цьому ресурсі присутня).
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up